Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Hauber Zsolt: a hazai chillout és lounge megteremtője

A Bonanza Banzai a nyolcvanas évek végétől hat éven át volt a hazai zenei élet egyik legsikeresebb zenekara. Mítosza a mai napig él, s bár Hauber Zsolt alapító, zeneszerző neve nem szerepel naponta a médiában, zenei pályája azóta is töretlen. Kéthete jelent meg legújabb, Ice Coffee Lounge albuma.
Hauber Zsolt legújabb zenei korszakában az egyszerűségre és letisztultságra törekszik, ezt sugallják dalai is. Mindig, tudta, hogy amit mindig is legszívesebben írt és hallgatott, a chillout és a lounge zenei világa. A „Valami véget ért“ és a „Persze hajnal van megint“ Bonanza slágerek már a 90-es évek elején ezt az izgalmas stílust képviselték. Később egyre több remixet készített, míg végül annyi dal gyűlt össze, hogy Ice Coffee Lounge néven egy cd-sorozatot indított útnak 2007-ben. Azóta négy album jelent meg a sorozatban, a legutóbbi néhány hete.

Chilloutra alszik Hauber Zsolt háromhónapos kisfia. Forrás: Habuer Zsolt
Chilloutra alszik Hauber Zsolt háromhónapos kisfia.
Forrás: Habuer Zsolt

A zenei stílusok világában különleges atmoszférát teremt minden hallgató számára. Dalai főleg instrumentálisak, de minden albumra készít egy vokális verziót is. Nem titkolt célja, hogy a slágereket hajszoló popzenével szemben teljesen kikapcsoló, relaxáló, nyugtató zenei világba vigye el a hallgatóit. Olyannyira így van ez, hogy Zsolt háromhónapos kisfia is élvezettel és nyugalommal hallgatja ezeket a zenéket.


A 2012-es album slágere az I will miss you, és a Man-Child című dal is figyelmet érdemel, melyet kisfia születésének örömére írt. Előbbihez forgatta talán egyik legizgalmasabb videoklipjét, mely elgondolkodtató tükör a mai világról. Főszereplője egy önmagát kereső tinédzser lány.

Mindezeken túl filmzenét szerez DannyTrejo filmjéhez, népszerű tévéműsorok betétdalait írja és újabb klipeket forgat, rendez és vág az új album kapcsán.

Munka közben. Forrás: Hauber Zsolt
Munka közben. Forrás: Hauber Zsolt

Hauber Zsolt

Született 1968.december 11. Kecskemét
7 év zongoratanulás és zeneiskolai tanulmányok.
1987 – 1994: A Bonanza Banzai együttes alapító tagja, zeneszerzője és billentyűse.
1995: A Frei dosszié című műsor zenéit szerzi; Le Prelude néven zenekart alapít, amely egy albumot ad ki Arccal a földnek címmel.
1996: A Meglepő és mulatságos tv-show zenéit szerzi.
1997: Zenei produceri munkákba kezd (Fresh, Hit Project,Erica C, Pa-Dö-Dö, Carpe Diem, Hamvai PG).
2006: Megalapítja saját kiadóját Voice Records néven.
2007: Kliprendezésbe, fotózásba kezd.
2008: Elindítja lounge - chillout produkcióját Ice Coffee néven; Megjelenik az Ice Coffee, Lounge 2008' című albuma; A Summer in blue dalhoz klipet forgat Balatonlellén.
2009: Megjelenik az Ice Coffee, Lounge 2009' című albuma; A Black and white dalhoz készít klipet.
2010: Megjelenik saját nevén a 2010 The Elements című albuma; Megjelenik az Ice Coffee, Lounge 2010' című albuma.
2011: Az M1 műsorán A DTK show főcímzenéjét szerzi; Az M1 műsorán a Zöld tea magazinműsor főcímzenéjét szerzi; Megjelenik második önálló albuma, a Soul reloaded.
2012: A Parlament TV zenéit szerzi; A Counterpunch című amerikai filmhez készít betétdalokat; Elindítja internetes rádióját "Rádió Voice" néven; Megnősül, családot alapít; Megírja és megjelenteti az Ice Coffee Lounge 2012 albumot; Bemutatja az "I will miss you" dalhoz forgatott videoklipjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intenzívre került a szoláriumból

A 15 éves brit tini kétszer 10 percre feküdt a barnítógépbe, súlyos égési sérülésekkel kellett… Tovább olvasom