Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Helyreigazítás: Friderikuszt soha nem verte meg Dr. House

A Vasárnapi Blikk május 27-i, portálunk által is átvett cikke valótlanságokat közölt.
Friderikusz Sándor jogi képviselője a következők helyreigazítását kérte portálunktól:

A Vasárnapi Blikk 2012. május 27-én megjelent számából vett cikk alapján minden valóságalap nélkül az Önök honlapján azt állították, hogy Friderikusz Sándort „száműzik" az RTL Klub anyacsatornájáról az RTL2-re, mert nem aratott sikert a februárban újraindított Legyen Ön is Milliomos! című vetélkedő.

Ennek épp az ellenkezője igaz.

Idén februárban – még a Milliomos első adása előtt – sajtótájékoztatót tartott az RTL Klub, ahol sok más műsor mellett Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója bejelentette, hogy újra indul a Legyen Ön is Milliomos!, és bemutatta annak új műsorvezetőjét, Friderikusz Sándort. A programigazgató már akkor – 200 újságíró jelenlétében – hangsúlyozta, hogy a műsort eredendően az ősszel induló RTL2-re szánják, Friderikusz ennek tudatában írta alá a szerződését is, de most tavasszal felvezetik az eredetileg 12 éve indított vetélkedőt az anyacsatornán. Tehát a legelső pillanattól az volt a terv, hogy a vetélkedőt az RTL2 fogja sugározni.
Ezt számos újság és internetes portál februárban meg is írta (mi is megírtuk – szerk.).

A Vasárnapi Blikk most – tájékozatlanságból vagy tudatosan – már elhallgatta ezt a három hónapja közzétett hírt és múlt heti cikkének címében hazugságot állít: „Fridit száműzik". Sajnálatos módon ennek lényegét Önök is automatikusan átvették, minden ellenőrzés nélkül.

Honlapjukon azt is állították, hogy nem aratott sikert az újraindított Legyen Ön is Milliomos!, mert a Friderikusz vezette vetélkedő alul maradt a TV2-n egyazon időben sugárzott Doktor House-zal szemben.

A tények ismét ennek az ellenkezőjét bizonyítják:
2012 február vége és május 13 között összesen 13 epizódot láthattak a nézők mindkét műsorból. A 13 alkalomból soha, egyetlenegyszer sem verte meg a Dr. House Friderikuszt, hanem mind a 13 esetben a vetélkedőt nézték többen, nem is egyszer 40-50 százalékkal többen!

A nézettséget mérő AGB Hungary adatközlése szerint a 13 adásból Dr. House legjobb nézettsége 679 ezer volt, a vetélkedőt legtöbben 1383 ezren látták, tehát egyes adások esetében Friderikuszt épp kétszer annyian követték, mint az orvos sorozatát!

A Legyen Ön is Milliomos! legrosszabb nézettsége 870 ezer volt, a Dr. House-é 482 ezer. Magyarán: a Legyen Ön is Milliomos! legrosszabb nézettsége is 200 ezerrel jobb volt, mint a Dr. House legjobb nézettsége!

Olvasóink írták

 • 6. mitudomain 2012. június 02. 00:08
  „Azért a fontosabb kategóriában (18-49) nem túl jól muzsikált fridi, az is megesett, hogy house ismétlés rávert pár ezret.

  Na meg arról volt szó, hogy RTL2 indítása után kerül át fridi a fő csatornáról, biztos nem nézettség miatt vették le ilyen hamar.”
 • 5. Mozimasiniszta 2012. június 01. 21:05
  „Én tudtam , csak nem sejtettem....”
 • 4. Beroesz 2012. június 01. 16:52
  „Tanulság: Blikktől írást, képet, cikket soha nem átvenni.”
 • 3. Queenmargareth 2012. június 01. 15:07
  „ejnye, de fontos dolgok.
  erről, jut eszembe, egy Chuck Norris legenda:
  Chuck Norris reggelire ebédet vacsorázott.
  Loptam, bocsi, tetszett.”
 • 2. gedeon 2012. június 01. 14:31
  „"Helyreigazítás: Friderikuszt soha nem verte meg Dr. House"
  Chuck Norris annál inkább!”
 • 1. ossian33 2012. június 01. 13:48
  „Honnan a jó francból tudják, h egy -egy tv-t hányan néznek? Merthogy hány készülék van odakapcsolava, ahova, gondolom, lehetséges mérni, de hogy a készülék előtt egy 8 tagú család ül, vagy magányosan nézi valaki, el nem tudom képzelni, hogyan állapítják meg?????
  Egyébként Vágóval jobb volt, sokkal jobb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrök vetettek véget az utcai pornóforgatásnak

2500 dollárt kellett kipengetnie a 23 éves pornódívának, Faye Reagan-nek Chicagóban, amiért két… Tovább olvasom