Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

High-tech (csaló) jósnők: a cybertér volt az üveggömb

Telefonlehallgatást és rejtett kamerát is bevetett már két internetes jósnő Romániában.
Kristálygömb helyett a világhálót használta jövendöléshez két jósnő Romániában, de bevetettek már telefonlehallgatást és rejtett kamerát is.

A két csaló - 26 és 32 évesek - ügyfeleinek azt állította, hogy közvetlen kapcsolatban áll a szellemvilággal, és varázsigés védelmet garantált az ördög ellen. Törzsvendégeiket sikerült ámulatba ejteniük és meggyőzniük természetfeletti képességeikről azzal, amiket tudtak róluk. Az ügyfelek komoly pénzeket fizettek azért, hogy hírt kapjanak elhunyt szeretteikről a túlvilágról, vagy hogy felvérteződjenek gonosz erők ellen.

A "high-tech" boszorkák a neten a Google keresőprogramot használták kutatásaikhoz és olyan közösségi portálokat fürkésztek, amelyeken rendre írtak magukról ügyfeleik. Mindemellett rejtett kamerákkal is megfigyelték őket, és lehallgatták telefonjaikat. Volt, hogy cinkos segítséget is igénybe vettek tavi szörnynek. Egy nőt ugyanis meggyőztek arról, hogy meg kell szabadulnia a pénz igájától, és be kell dobnia összes megtakarítását - több tízmilliói forintnyi összeget - egy tóba éjféli rituálé keretében. A nő elment a tóhoz, ám habozott megválni pénzétől. Vívódása közben démoni alak bukkant fel a vízből, mire a nő úgy megrémült, hogy azonnal behajította pénzét és elrohant.

A rendőrség kiderítette, hogy a román "Nessie" a két jósnő egy barátja volt könnyűbúvár felszerelésben és rémisztő álarcban.

A net boszorkányait idővel feljelentették, ám a rendőrségnek nemigen volt bizonyítéka ellenük. Végül a duó vesztegetéssel szolgáltatott bizonyítékot maga ellen. Lefizetett egy ügyészt, hogy szüntesse meg ellenük az eljárást, ám balszerencséjükre az ügyészt korrupció gyanúja okán megfigyelte a rendőrség, így a pénzátadással rögvest 3 legyet ütött egycsapásra: 2 jósnőt és 1 ügyészt. Mindegyikükön nyomban bilincs kattant.

"Ha nem lett volna vaj a fejükön, nem próbálkoznak lefizetéssel" - mondta egy nyomozó.

A boszorkányok ellen csaláson és vesztegetésen kívül professzionális megfigyelési eszközök törvénytelen használata címén is eljárás indult - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Olvasóink írták

  • 1. StencilAtya 2012. május 05. 15:43
    „itt szegeden is van egy ilyen a kártyás hölgy a kárász utca környékéről. csak őt ha sérelem éri rasszizmust kiált..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez jó poén: vasárnap ünnepeljük a nevetés világnapját

A nevetésre akkor is szükség van, ha erőltetett. Vasárnap ünnepeljük a nevetés világnapját. Tovább olvasom