Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Hindi nyelvű keresőlapot indított a Google

A cég célja, hogy 2017-re félmilliárdra emelje az internethasználók számát Indiában.
Hindi nyelvű keresőlapot indított a Google, hogy ennek segítségével további 300 millió indiait vonzzon az internetre 2017-ig.

A világ vezető internetes kereső- és tartalomszolgáltatója hétfőn mutatta be a www.hindiweb.com című oldalt, amely illeszkedik a felhasználói körének kibővítését célzó stratégiájába.

A Google adatai szerint az angol nyelvet beszélő 198 millió indiai gyakorlatilag kivétel nélkül használja az internetet, így az 1,2 milliárdos lélekszámú országban egymilliárd potenciális felhasználó marad. A hindi nyelvet az ázsiai ország lakosságának 41 százaléka beszéli.

"Ahhoz, hogy Indiában elérjük célunkat, azaz az internethasználók számát félmilliárdra emeljük 2017-re, hozzáférhetővé kell tennünk a világhálót azoknak, akik nem beszélnek angolul" - mutatott rá Radzsan Anandan, a Google indiai operatív igazgatója.

Az indiai kormány digitális forradalmat akar végrehajtani, hogy lehetővé tegye a lakosságnak a könnyebb hozzáférést olyan szolgáltatásokhoz, mint például az egészségügy, az oktatás vagy a pénzügyi tranzakciók.

Indiában évente több tízmillió olcsó okostelefont értékesítenek, és ezek váltak az internetre való kapcsolódás legfőbb eszközévé milliók számára. A fejlődést azonban akadályozza a helyi nyelveket használó tartalomszolgáltatás hiánya, valamint a kapcsolat lassúsága az ország számos részén.

A közintézményekben az angol és a hindi a két hivatalos nyelv, de India 22 nyelvet ismer el.

A Google közölte, hogy a sajtó, a televíziók és internetes társaságok részvételével szövetséget hoz létre a helyi nyelvű tartalomszolgáltatás előmozdítására. A tervek szerint a szolgáltatást nyolc nyelven vezetik be, a hindi mellett például a bengáli, a tamil és a telugu nyelven.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését

A szervezet belső órája szerint az embernek nappal kell aktívnak lenni, éjjel kell aludni. Tovább olvasom