Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Hogyan légy szingli egy páros világban?

Elszomorít az a tény, hogy még mindig egyedülálló vagy, miközben az összes barátnőd párkapcsolatban él, és szerelmesen pislognak szívük választottjára? A valóság pedig az, hogy sok minden élvezhető a szingliségben…
Egy dél-afrikai párkapcsolat-szakértő azt mondja, sok nő csak várakozik két kapcsolat között, várja, hogy betoppanjon az új herceg, de nem törekszik rá, hogy a legtöbbet hozza ki az egyedül töltött időből. Pedig ez a legjobb időszak arra, hogy megismerd önmagadat, felfedezd a lehetőségeidet, és hogy végre olyan dolgokat csinálj, amelyekre nem volt időd a barátod mellett. Mindehhez csupán helyes hozzáállás szükségeltetik, szóval kövesd a következő stratégiákat, és érezd magad egyedül is mesésen!

Merülj bele a vágyaidba!

Amikor szingli vagy, az életet a saját feltételeid szerint éled. Azaz: elköltözhetsz egy másik városba, ha úgy kívánja a karriered, elutazhatsz jó messzire anélkül, hogy bárkit is magaddal kéne vinned. Az egyedülállók nagyobb szabadságnak örvendenek, gyakrabban találkoznak a barátaikkal, és azért az esetek nagy többségében azt tehetik, amit csak akarnak és akkor, amikor akarják, nem függnek senkitől. Így vélekedik egy dél-afrikai szociálpszichológus, aki a szingli nő társadalomban elfoglalt helyét tanulmányozza. Ilyenkor arra is van időd, hogy olyan tevékenységeket folytass, amelyek a kapcsolatod miatt háttérbe szorultak. Legyünk őszinték: amikor férfi van az oldalunkon, nehéz belezsúfolni a napokba néhány olyan órát, amikor csak magunkkal foglalkozunk. Használd ki ezt a szabad periódust, fordítsd az időt utazásra, új tanfolyamra, vagy látogass el egy önismereti tréningre.


Ízleld meg az új ismeretségek és a könnyed flörtök zamatát!

Belecsöppenni egy társas szituációba, például egy vacsorával egybekötött partiba, ahol tudod, hogy főleg párok lesznek, ijesztő lehet. De ha pozitív attitűddel vagy felvértezve, akkor előtted van a lehetőségek tengere. Vedd észre, hogy szemben a tartós kapcsolatban élő barátaiddal te egy független és szexi teremtés vagy, így mindenkivel összebarátkozhatsz a jelenlevők közül, anélkül, hogy aggodalmaskodnod kellene a túl féltékeny pasid miatt. Ezek azok a bűntudatmentes, az önbecsülést felturbózó pillanatok, amelyek oly vidámmá varázsolják a szingliséget. Ezek a kis csevejek, könnyed flörtök megédesítik az életet. Akkor is, ha valami nagyon komoly és különleges után sóvárogsz, trenírozd magad arra, hogy tudj megálljt parancsolni, és ki tudd élvezni a pillanatot. Mulasd ki magad addig, amíg igazán megteheted. Amikor újra benne leszel egy kapcsolatban, hiányozni fog az a „bármi megtörténhet" érzés, amelyet csak egy újonnan megismert srác nyújthat.

Egyedül lenni nem tragédia

Tedd fel a kérdést, mi olyan tragikus abban, hogy éppenséggel nincs barátod? Miért hiszed azt, hogy ez kibírhatatlan? Ne hagyd, hogy aggódó, párban élő barátnőid „ne félj, találunk neked egy helyes fiút" és ehhez hasonló megjegyzéseik befészkeljék magukat az agyadba. Hallgattasd el ezeket a gondolatokat, és nemsokára azon kapod magad, hogy igazából nagyon is jól érzed magad a bőrödben. Ily módon ők is rá fognak jönni, hogy semmi kivetnivaló nincs a helyzeteden, aztán visszatérhetsz ahhoz feladathoz is, hogy laza kis flörtökbe bonyolódj. És ne feledd: előbb-utóbb minden zsák megtalálja a maga foltját!

Olvasóink írták

 • 17. flexsnake 2010. január 24. 06:38
  „ha a szinglit nevén nevezzük az csak mellőzött :D”
 • 16. sima 2010. január 22. 23:16
  „A moderátornak : Jó , akkor legyen kondás !”
 • 15. sima 2010. január 22. 23:05
  „Azért jó látni hogy létezik még természetes szelekció.”
 • 14. nem,nem,soha 2010. január 22. 22:01
  „KÖTELEZŐ OLVASMÁNY MINDEN SZINGLINEK:

  http://hetivalasz.hu/itthon/szinglik-panikban-26324/”
 • 13. Állampolgár 2010. január 22. 12:57
  „Micsoda szánalmas magyarázatok az alkalmazkodóképtelenség leplezésére!”
 • 12. jq 2010. január 22. 12:14
  „Persze, népszerűsítsék csak a szingliséget, de aztán ne csodálkozzanak, ha nem lesz nyugdíjuk, meg ápoló az öregek otthonában, hogy pelenkázza őket.”
 • 11. IVY 2010. január 22. 11:30
  „9. allegro
  Én is igazat adok neked.
  Én is jobban megismertem magam és max. tisztában vagyok az értékeimmel.
  A silány, lapos kapcsolatban senyvedő nőket pedig már megérteni sincs kedvem.”
 • 10. Yucca 2010. január 22. 09:29
  „allegro: szivemből szóltál! Sosem értettem azokat a nőket, akik görcsösen kapaszkodnak egy pasiba, csak azért, hogy legyen mellettük valaki, aki irányítja az életüket (esetenként meg is alázza őket rendesen.)
  Közben marhára boldogtalanok és állandó szorongásban élnek, nehogy elhagyják őket. Akkor már jobb egyedül lenni, főleg ha az ember túl van néhány kapcsolaton, és egyikben sem találta meg azt, amit (akit) keresett. (Pedig nem ronda, nem kövér és nem is szegény.)”
 • 9. allegro 2010. január 22. 08:26
  „A karrier, a pénz a fontos? Karrier: szakmai igényességből. Pénz: meg is kell élni valamiből. Pénz: a szingli nem ráakaszkodik valakire, akivel eltartatja magát. Főleg, hogy egyedüllévén jobban megismerhette magát, ennélfogva tisztában van értékeivel és hogy mit várhat el a másiktól. Egy nő nem lefelé akar nézni a pasira, hanem felfelé, ugye ezt várja el a férfi is? Legyen szellemi vezető a férfi. A kultúrmuff ezt is elvárja, nem egy csupasz hímet akar, aki a majomsorból alig nőtt még ki, aki csak anyagiakban gondolkodik. De arra ott vannak a földhözragadt nők, nekik nincsenek nagy igényeik, csak éppen mindent akarnak, házat, pénzt, sok gyereket, utazást. Ez épp elég indok, hogy szegény pasit kizsigereljék. Bele kellene egyszer abba a tükörbe nézni úgy igazából. Miért is csobban egyik kapcsolatból azonnal a másikba? Félelemből, érdekből, hatalomvágyból. A szingli ezeket kiirtotta magából, méghozzá nem is könnyű áron. Csak azért, hogy legyen valaki mellettem, erre a szintre soha nem ereszkednék le. A szingli nagyon is a földön jár, miközben szárnyalni tud a lelke. A többi meg ki sem bontotta soha szárnyait. Persze, lehet, hogy csak csúszómászók maradtak. Elnézést, akinek nem inge, ne vegye magára, mindenki maga számol el életével, tetteivel.”
 • 8. Zs 2010. január 22. 08:01
  „háááát, már amelyik kúltúúr :DD”
 • 7. persona 2010. január 21. 21:36
  „kultúrmuff???? hahhhhahhhaaa”
 • 6. sima 2010. január 21. 19:42
  „Én azért megnyugtatnám ezeket a szingliket , egyszer megtalálják majd az igazit.....egy süket és vak fiatalember személyében.”
 • 5. Lakos 2010. január 21. 19:38
  „A szinglit szót arra használjuk, aki saját akaratából nincs párkapcsolatban, mert a karrier, a pénz, és a függetlenség a legfontosabb neki ( kultúrmuff ). Amire a cikk írója gondol azt úgy hívják, hogy facér.”
 • 4. sima 2010. január 21. 19:37
  „moderálva off”
 • 3. Zs 2010. január 21. 18:33
  „szerintem semmi :))”
 • 2. Mike3 2010. január 21. 16:13
  „naaa! most mi baj volt a kocával?”
 • 1. Mike3 2010. január 21. 14:22
  „szingliség... sok elhízott <moderálva> aggatja magára a szingli jelzőt, holott ők nem azok, csak kurva rondák és nem kellenek senkinek. a szingli (micsoda idióta egy szó!) munkájában sikeres, jó megjelenésű, jól kereseő, igényes ember akinek csak azért nincs kapcsolata mert _nem_akar_”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett, mert eltiltották a számítógéptől

Öngyilkosságot követett el egy román fiú, mert szülei eltiltották a számítógéptől. Tovább olvasom