Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Holdújév Fesztivált rendeznek a Millenáris parkban

Kung-fu verseny, koncertek, előadások és művészeti bemutatók is várják az érdeklődőket a Holdújév Fesztiválon február 1-jén a budapesti Millenáris parkban.
Távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek és sportolók köszöntik együtt a ló évét a Millenárison. A tematikus helyszíneken egész nap játékokkal, kulturális és sport programokkal várják a résztvevőket - közölték a szervezők.

Az érdeklődők kipróbálhatják a kínai pingpongot, megismerkedhetnek a kung-fu, a taji, a qigong és a teakwondo alapjaival, a speciális önvédelmi technikákkal és a keleti teakultúra szertartásával is.

A Magyar Kínai Baráti Társaságnál kínai agyagkatonákat ábrázoló érméket nyomhatnak a látogatók, részt vehetnek evőpálcikás sorversenyen, a Keleti Nyelvek Iskolájánál a kínai írásjegyekhez kapcsolódó játék mellett minden órában más témában hallhatnak beszélgetéseket. Szó lesz a magyar-kínai fordításról, a kínai orvoslásról, a koreai történelemről és a kínai művészettörténetről is.

A nagyszínpadi produkciókban a Kínai Művészeti Központ, a Koreai Kulturális Központ, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Mugunghwa Tánccsoport, a Magyar Wushu Egyesület, a Mediball, az Öt Elem Wushu Egyesület és a Magyar Kínai Zenekar vesz részt. A rendezvényt a Henan Art Group műsora zárja.

Az egész napos programot az Európai Integrációs Alap támogatásával a Szubjektív Értékek Alapítvány és a Kínai Művészeti Központ szervezi a Magyarországon működő, Kínával és a Távol-Kelettel foglalkozó civil, kulturális és művészeti szervezetek, intézmények közreműködésével azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre mégsem kerül a mozikba a Grace Kellyről szóló film

A korábbi tervekkel ellentétben nem kerül a mozikba márciusban a Grace Kellyről szóló életrajzi… Tovább olvasom