Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Időutazóknak nincs nyoma a Facebookon

#popefrancis hashtages tweetek születtek még Ferenc pápává választása előtt. Kutatók jártak utána, hogy létezik-e időutazás.
Ha valaki képes az időutazásra, hol máshol bizonyítaná be mindezt, mint valamelyik közösségi oldalon? Ez volt az alaptézise az asztrofizikus Robert Nemiroffnak és a Michigani Egyetem fizikushallgatójának, Teresa Wilsonnak, akik az időutazás létezésére utaló jelekre vadásztak Facebookon és Twitteren.

Munkájuk során Ferenc pápa megválasztása előtt született #popefrancis hashtaggel ellátott tweetek és az ISON üstökös felfedezése előtt keltezett #cometISON cimkés állapotfrissítések után kutattak, remélve, hogy be tudják bizonyítani az igazukat - írja a Social Daily.


A kutatást nehezítette, hogy hashtagek használata Facebookon nem túl elterjedt, a felhasználók döntő többsége pedig ügyel az adatvédelemre, és csak az ismerőseik láthatják, miket írnak ki. Az állapotfrissítésekre és hozzászólásokra keresni nem lehet, nem jártak tehát túl sok sikerrel a kutatók.

Twitteren sem volt több szerencséjük, de az eredmények a legkevésbé sem törték le a lelkesedésüket. Meggyőződésük szerint közel sem biztos, hogy nem léteznek időutazók, csak mert a közösségi oldalakon nem találtak erre utaló jeleket, sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy a fizika egyik eddig nem ismert törvénye lehetetleníti el, hogy bármiféle jelet hagyjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liv és Maddie: új sikersorozat a Disney Csatornán

Január 25-én debütál a csatorna legújabb élőszereplős vígjátéka Tovább olvasom