Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

India betiltotta a Facebook ingyenes internetes szolgáltatását

A netsemlegességre hivatkozva az indiai hatóságok megtiltották, hogy a Facebook ingyenesen tegyen elérhetővé egyes internetes szolgáltatásokat - derül ki az indiai távközlési hatóság hétfői bejelentéséből.
A felügyelet tiltja, hogy az internetszolgáltatók külön szabályokat alakítsanak ki a különféle internetes szolgáltatásokra; a netsemlegesség elve alapján a világhálón minden adatot ugyanúgy kell kezelni, nem lehet különbséget tenni. Ehhez képest a Facebook "Free Basics" szolgáltatása a közösségi oldal mellett csak bizonyos oktatási, egészségügyi és álláskeresési oldalakhoz engedett volna hozzáférést, más oldalakhoz nem, vagyis a Facebook döntötte volna el, ki mihez férhet hozzá.

A szolgáltatás betiltása fájdalmas vereség a közösségi oldal számára, mert az amerikai vállalat az elmúlt hetekben masszív reklámkampánnyal próbált harcolni az ellen, hogy a hatóságok betiltsák a szolgáltatást.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a cég ingyenes szolgáltatásával, illetve az internet.org elnevezésű kezdeményezéssel egymilliárd embernek biztosítana hozzáférést az internet általa meghatározott részéhez. Ehhez egyebek mellett antennákkal felszerelt drónokat is bevetne a távol eső területeken.

A Facebooknak a terjeszkedési ütemének fenntartásához van szüksége arra, hogy a fejlődő országokban élőkhöz is eljusson. Zuckerberg egyik korábbi interjújában elmondta, hogy azt reméli: a jelenleg 1,6 milliárd felhasználóval bíró közösségi oldalnak a következő évtized végére ötmilliárd tagja lesz majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 éve nem volt ilyen: meteorit végezhetett egy emberrel

200 éve nem volt ilyen: meteorit végezhetett egy emberrel
Indiai kutatók vizsgálják, hogy valóban egy lehulló meteorit okozhatta-e a halálát egy embernek az ország déli részén. Tovább olvasom