Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Ingyenes wifi hálózat épülhet New Yorkban

A városban leszerelnék az utcai fizetős telefonokat, helyükre új érintőképernyős terminálok kerülnének, amelyek csatlakozó pontok lennének az internethez.
Ingyenes wifi hálózat kiépítését tervezi New Yorkban Bill de Blasio polgármester. A városban leszerelnék az utcai fizetős telefonokat, helyükre új érintőképernyős terminálok kerülnének, amelyek csatlakozó pontok lennének az internethez, összesen 10 ezer ilyen terminált akar a polgármester.

Bill de Blasio szerint a világ legnagyobb és leggyorsabb városi vezeték nélküli internetes hálózatát akarják létrehozni, amely szabadon elérhető lesz a helyi lakosok és turisták számára is.

Az új terminálok mindegyike 150 lábas (45,7 méteres) sugarú körben biztosítana ingyenes wifi elérhetőséget. A terminálokon keresztül ingyen lehetne telefonálni Amerikán belül, míg az érintőképernyő használatával helyi információkat lehetne szerezni.

A hálózat kiépítési költsége a The New York Times napilap szerint meghaladhatja a 200 millió dollárt, de a polgármester szerint nem kerül semmibe se az adófizetőknek. A terminálok kijelzője alkalmas lesz reklámok megjelenítésére és a 12 év alatt összegyűlő 500 millió dolláros bevétel fedezné a költségeket.

Bill de Blasio szerint a beruházást a CityBridge konzorcium valósíthatja meg, ennek tagja például a Qualcomm telekommunikációs vállalat. A tervet még jóvá kell hagynia a városi közbeszerzési bizottságnak (FCRC).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mickey egér 86 éve szórakoztatja a kicsiket és nagyokat

A rajzfilmfigura születésnapja alkalmából számos egyszerű, otthon is elkészíthető süteményekkel,… Tovább olvasom