Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Internetes játékkal a korrupció ellen

A korrupt hivatalnokok megbüntetését jutalmazó internetes játékkal rukkolt elő a Zsenmin Zsipao című kínai központi pártlap internetes oldalán, ezzel is népszerűsítve a Hszi Csin-ping elnök által meghirdetett korrupcióellenes kampányt.
A Csapj le a kapzsikra! nevet viselő játék lényege, hogy a képernyőn felugró korrupt hivatalnokokat - azok képére kattintva - a játékosok egy virtuális (bilincszár) kattintással börtönbe zárják. Minden rács mögé kerített bűnözőért pont jár, a pénzt elzsákmányoló "rossz fiúk" mellett a monitor különböző pontjain rendőrök is megjelennek.

Az egyenruhások képére viszont nem szabad kattintani, azért pontlevonás jár. Idővel a felugró képek váltakozása gyorsul, ezzel fokozva a játékosok előtt álló kihívást.

Az egyszerű, de élvezetes játékkal a Zsenmin Zsipao célja a kínai kormány által tavaly meghirdetett, Hszi Csin-ping elnök által személyes ügynek is tekintett korrupcióellenes harc népszerűsítése.

A korrupció letörése az országot vezető kommunista párt számára döntő fontosságú, mert a vesztegetések a vezetésbe vetett bizalmat gyengítik, a hivatali korrupció ezen túl sokadik éve a társadalom legfőbb aggodalmainak egyike.

A tisztességtelen hivatalnokok kézre kerítésére indult fokozott harc eredményeként az elmúlt hónapokban több tucat, nagyszabású visszaélésre derült fény, kiemelkedik ezek közül Po Hszi-laj korábbi csungkingi párttitkár vagy az egykori vasúti miniszter Liu Csi-csün esete.

Ezek arról is tanúskodnak is szolgálnak, hogy a legmagasabb tisztségeket betöltő bűnösök sincsenek immár biztonságban. Hszi Csin-ping elnök korábban úgy fogalmazott: a korrupcióellenes harc a tiszta párt és a tiszta kormány építésének előfeltétele, s mint ilyen, hosszú távú kihívás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőknek terveztek revolvert Indiában

A fegyvert Nibrik-nek nevezték el. A név arra az egyetemistára utal, akit 2012 decemberében egy… Tovább olvasom