Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ismeretlen Sherlock Holmes-történetre bukkantak egy padláson

Az 1904-ben írt rövid történetben a híres detektív eltűnik és Watson indul a keresésére.
Arthur Conan Doyle egy Sherlock Holmesról szóló, eddig ismeretlen történetére bukkant padlásán egy skót férfi.

A 80 éves Walter Elliot történész a helyi múzeumnak keresett anyagokat, amikor rátalált padlásán egy gyűjteményes kötetre, benne Doyle rövid történetével, amelyben Sherlock Holmes eltűnik és Watson indul a keresésére.

A Sherlock Holmes: Discovering the Border Burgs and, by Deduction, the Brig Bazaar című rövid, 1300 szavas történetet 1904-ben írta Doyle. A 48 oldalnyi gyűjteményes kötet kiadásával a helyiek pénzt akartak gyűjteni a selkirki híd újjáépítésére.

A skóciai város fahídját elpusztította az 1902-es árvíz, és a helybéliek háromnapos rendezvénysorozatot szerveztek 1904-ben, hogy adományokat gyűjtsenek az újjáépítésre - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.

A rendezvény részeként adták el a The Book o' Brig című kötetet, amelynek történeteit maguk írták. Az akkor már híres író, aki szeretett Selkirkben tartózkodni, az utolsó pillanatban járult hozzá a kötethez történetével. A könyvvel 560 fontot gyűjtöttek, ami igen nagy pénz volt akkor.

Walter Elliot több mint 50 éve kapta a kötetet egy barátjától, de teljesen megfeledkezett róla mindaddig, amíg rá nem bukkant padlásán.

Először került elő eddig ismeretlen Doyle-történet a közkedvelt detektívről azóta, hogy több mint 80 éve kiadták a Sherlock Holmesról szóló utolsó művet.

A kötet szombattól látható a selkirki múzeumban, a történet teljes egészében olvasható a brit napilap honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem könnyű a tévériporterek élete - videó

A 26 éves francia riporternő, Fanny Agostini épp Saint-Malo kikötőjéből tudósított a rossz… Tovább olvasom