Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Jack Bauer négy év után visszatér a képernyőre

24 című sorozat 20 Emmy-díjat gyűjtött a 8 évad alatt. A Fox televízión az új, 12 részes évad hétfőn tér vissza a képernyőre.
Négyévi szünet után hétfő este visszatér az amerikai Fox televízió képernyőjére Jack Bauer, a 24 című, 20-szoros Emmy-díjas sorozat Kiefer Sutherland által megszemélyesített hőse.

A terroristák ellen agyafúrtsággal és nemritkán túlzott keménységgel küzdő ügynök kalandjait bemutató új széria a korábbi nyolc évad egyenként 24 epizódjával szemben ezúttal csak 12 részből fog állni. A széria lerövidítésével az alkotók a megváltozott nézői szokásokhoz igyekeznek alkalmazkodni.


Túl sok rész esetén ugyanis a sorozat követői gyakran rögzítik és egy számukra kényelemesebb időpontban nézik meg az egyes epizódokat, a későbbi megtekintés azonban kevésbé vonzó a hirdetők számára. A Fox mellett több más vezető amerikai tévétársaság is a hosszú szériák évi legfeljebb 10-12 adásra való megkurtításával törekszik az élő műsor nézettségének növelésére.

A 2001 és 2010 között futó, népszerű 24 epizódjainak 2006-ban átlagosan 14 millió nézője volt Amerikában. Az egy nap egy-egy óráját feldolgozó produkció a legjobb folytatásos sorozat, a legjobb forgatókönyv, Sutherland pedig a legjobb folytatásossorozat-színész kategóriában is elnyerte az amerikai televíziózás legjobb produkcióit elismerő Emmy-díjat.

Az új sorozatban az amerikaiak és az oroszok által egyaránt üldözött Bauer ügynök több évi illegalitás után lép ismét színre, oldalán segítőjével, a Mary Lynn Rajskub által alakított Chloe O'Briannel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrsapka-formájú új rendőrmúzeumot kap Dubaj

A dubaji rendőrség már most is unikális, például a fényűző gépjárműflottáját tekintve. Az ottani… Tovább olvasom