Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Jackie Kennedyhez hasonlítják Michelle Obamát

A 44 esztendős Michelle Obama hamarosan férjével együtt költözik a Fehér Házba. Elegáns öltözködési stílusa miatt sokan Jackie Kennedyhez hasonlítják. Érdekességek az új First Ladyről.
A divatikon

Az amerikai divatlapok szerkesztői úgy vélik, a Fehér Ház újabb lakója igencsak emlékeztet egykori First Lady-társára, Jackie Kennedyre. Michelle Obama és Jackie Kennedy is váll nélküli ruhát választott az esküvőjére, mindketten a klasszikus, elegáns stílust kedvelik és hasonló a frizurájuk is. A Kennedy-családdal van más jellegű kapcsolata is a Barack-családnak: Jackie lánya, Caroline Kennedy Schlossberg az amerikai elnökválasztási kampányban Obamát támogatta.

Életben tartja a romantikát

Michelle és Barack mindent megtesznek azért, hogy Valentin-napon, a szerelmesek napján együtt legyenek. Ha pedig távol töltik egymástól idejüket, webkamera segítségével tartják a kapcsolatot. Ilyenkor is minden nap beszélnek egymással.

Barack főnöke volt

„Soha nem hallgat rám" – panaszkodik viccesen feleségéről Barack Obama. Azonban azt is hozzáteszi: nagyon jó főnöke volt. Michelle és Barack 1989-ben találkoztak egy Chicagoi jogász cégnél.

Híres barátok

Barack Obamát a kampányban számos híresség támogatta. Barátaik között tudhatják Jennifer Anistont, George Clooney-t, Halle Berryt, Sharon Stone-t, Oprah Winfrey-t, Scarlett Johanssont és Will Smitht is.

Michelle Obama. Fotó: Getty Images
Michelle Obama int. Fotó: Getty Images

Michelle erős kezű First Lady lesz?

Minden esély meg van arra, hogy Michelle Obama erős kezű First Ladyként álljon férje mellett - annál is inkább, mert Barack Obama minden korábbi elnöknél jobban bízik a felesége ítéletében, és ad a véleményére. A Newsweekben megjelent cikk szerint Michelle Obamát a férje teljességgel bevonja majd elnöki munkájába, segít neki megírni fontosabb bezséldeit, és a döntések előtt is elmondja majd férjének a véleményét.

A Harvardon végzett

A 90-es évek elején, közeli barátja és apja halála után egy sajátos úton ment végig: szeretett volna tisztába jönni önmagával. Otthagyta a jogi céget, és valami olyat szeretett volna tenni, amivel segít másokon. A Harvard Egyetemen szerzett diplomájával új állás után nézett. A chicagói polgármesteri hivatalnál kezdett dolgozni, olyan programokban, amely elősegíti a fiatalok és a felnőttek képzését, illetve segít elhelyezkedni nekik a közszférában.

A gyerekek az elsők

Michelle és Barack Obama soha nem hiányoznak gyermekeik, a 9 éves Malia és a 6 éves Sasha szülői értekezleteiről. Az egyik legnagyobb élmény számukra, amikor a gyerekek előadását nézhetik meg az iskolában.

Sudoku-függő

Michelle Obama imádja a sudokut. Semmit sem szeret jobban, mint ha sudoku rejtvényeket oldhat meg, miközben férje vacsorát főz.

Olvasóink írták

 • 3. Zs 2009. január 05. 14:52
  „Sudokuzni én is szoktam időnként... - amikor a nejem főz. Már csak az elnökséget kell rendbetenni és minden OK. :)

  Valóban rég volt ilyen csinos first lady a világon bárhol...”
 • 2. Iza3 2009. január 05. 13:20
  „Csinos asszonyka.:)
  Az utóbbi évtizedek legjobb first-lady-je. :)”
 • 1. Mathiasking 2009. január 05. 13:14
  „Lehet, hogy Ő is özvegy lesz? Ki tudja? Minden lehetséges!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nem kedvelik a nők az anyósukat?

Az anyós vicceket általában a férjek mesélik nagyokat nevetve egymásnak, de egy tanulmány arra mutat… Tovább olvasom