Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jackson gyermekei is színpadra léptek az emlékkoncerten

A cardiffi Millennium stadionban 50 ezer néző előtt adott elő válogatást a 2009-ben 50 évesen gyógyszertúladagolásban meghalt popkirály legnagyobb slágereiből több világsztár.
Az előzetes viták és a rossz előjelek ellenére végül is sikerrel tartották meg a walesi Cardiffben a Michael Jackson-emlékkoncertet, amelynek időpontja egybeesett a 2009-ben elhunyt énekes háziorvosa, Conrad Murray elleni perrel.

A cardiffi Millennium stadionban 50 ezer néző előtt adott elő válogatást a 2009-ben 50 évesen gyógyszertúladagolásban meghalt popkirály legnagyobb slágereiből Christina Aguilera, Beyoncé, Smokey Robinson, Cee Le Green és több más sztár.

Michael Jackson gyermekei, a 14 éves Prince Michael, a 13 éves Paris és a 9 éves Blanket apjuk korábbi jelmezeire emlékeztető kosztümben léptek színpadra. Míg Paris és Prince Michael magabiztos benyomást keltve jelentette be Beyoncé fellépését, addig a félénknek ható Blanketet szemlátomást elbizonytalanította a nagy tömeg. A babát váró Beyoncé egyébként nem személyesen, hanem videokapcsolat útján volt jelen a koncerten.

A fináléban Michael Jackson gyerekei újra színpadra léptek, és a fellépő sztárokkal együtt énekelték apjuk Don't Stop 'Til You Get Enough című számát. Két évtized után először fellépett a popkirály nővére, La Toya is, aki a koncert után azt mondta, hogy "a show tetszett Michaelnek".

A konferanszié szerepét Jamie Foxx énekes, hollywoodi színész vállalta.

Michael Jackson gyermekei, a 14 éves Prince Michael, a 13 éves Paris és a 9 éves Blanket. Fotó: MTI (galéria)


A nagyszabású emlékkoncert megosztotta a Jackson-famíliát, főleg azért, mert az egybeesik az énekes haláláért felelőssé tett Conrad Murray háziorvos elleni perrel. Míg Michael Jackson anyja, Katherine, nővére, La Toya, és három fivére egyetértett a hangverseny megtartásával, három testvér - Randy, Jermaine és Janet - ellenezte azt, és nem is volt ott Cardiffban.

A Black Eyed Peas zenekar két nappal a koncert előtt, csütörtökön lemondta részvételét minden indok nélkül.

Emellett a szervezők sokáig nem közöltek adatokat a jegyeladásról, amiből sokan arra következtettek, hogy nincs érdeklődés a koncert iránt. A szervezők pénteken 40 ezer jegy eladását jelentették be, hírügynökségi jelentések szerint végül mintegy 50 ezren lehettek a 75 ezer fő befogadására képes stadionban szombat este.

Az arénából távozókat megosztotta a koncert: míg egyesek lelkendezve beszéltek róla, mások arra panaszkodtak, hogy a dalokat nem próbálták el eléggé a fellépők, és hogy hosszú szünetek voltak az egyes számok között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem izgult az örömlányra a pite-fiú

Szép ajándékkal próbált kedveskedni Jason Biggs felesége párja születésnapjára: felbérelt egy lányt,… Tovább olvasom