Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Január 7-én mutatják be a népnek a monacói hercegi ikreket

A hercegség lakosságát felkérték, hogy addig a napig öltöztesse piros-fehér zászlódíszbe a miniállam épületeit.
Január 7-én mutatják be Monaco népének II. Albert herceg és felesége, Charlene hercegnő szerdán világra jött ikreit, Gabriellát és Jacques-ot.

A hercegség lakosságát felkérték, hogy addig a napig öltöztesse piros-fehér zászlódíszbe a miniállam épületeit.

Január 7. munkaszüneti nap lesz Monacóban, és a szülők a hercegi palota erkélyéről fogják megmutatni az alattvalóknak az uralkodóházban a hercegség 13. századi alapítása óta született első ikerpárt.

A kicsik világra jöttét 42 ágyúlövéssel - fejenként 21-gyel - köszöntötték, 15 percen át zúgtak a templomok harangjai, és piros színben világították ki a fejedelmi palotát.

A 37 ezer lakosú városállam népe január 7-ig beírhatja jókívánságait a gratulációk könyvébe. Az uralkodóház azt kérte az emberektől, hogy ajándékok helyett adományokat tegyenek, amelyeket majd jótékony célra fordítanak.

A 36 éves hercegnőnek Gabriella és Jacques az első gyermekei, az 56 éves uralkodónak azonban már van két, házasságon kívül született gyermeke.

A kicsik közül majdan Jacques követheti apját a trónon II. Jakab néven. A házasságon kívüli leszármazottak nem számítanak bele a trónöröklési sorrendbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja be a naptárba: június 21., a jóga világnapja!

Az ENSZ a jövőben támogatni fogja a jógáról szóló ismeretek terjesztését. Tovább olvasom