Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Januárban megszűnik a Duna2

Három hónapos működés után január elsején megszűnik a Duna2 - írja az index.hu. Ismétlőcsatorna lesz a helyén.
Október elsején indult a Duna Autonómia helyén Duna2 néven az eredetileg az Arte és a Mezzo mintájára tervezett kulturális csatorna. A műsor megszűnik, a csatornát január elsejétől újrapozicionálják, Duna World néven az m2-höz hasonlóan egyelőre ismétlőcsatorna lesz belőle - értesült az index.hu.

A csatorna műsorstruktúrájában az ismétlések, az ismeretterjesztő filmek mellett valóban szerepeltek színházi és koncertközvetítések, de ez utóbbiak száma meg sem közelítette az elődnek tekintett Arte és Mezzo kínálatát. Volt viszont minden hétköznap este saját kulturális vitaműsora, Éjjeli őrjárat néven, melyet először Veiszer Alinda és Teszári Nóra vezetett.

A Duna World jó pár hónapig ismétlőcsatorna lesz, azaz az m1, az m2 és a Duna TV hír-, szórakoztató- és ismeretterjesztő műsoraiból válogat majd január elsejétől. Tekintve, hogy gyakorlatilag az m2 az m1 ismétlőcsatornájaként működik, a közmédia négy adójából január elsejétől csak kettőn lesz saját gyártott tartalom, miközben az MTVA költségvetési támogatása jelentősen megnőtt, jövőre 77,4 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

Olvasóink írták

  • 3. makovaros 2011. december 22. 20:21
    „ez magyarország a kultúrát adó (szinházi adások) csatornákat megszüntetik, helyette majd nézhetjük a média szemetet (való világ stb)”
  • 2. mattil 2011. december 21. 19:57
    „Elmennek a ......! Végre volt egy (1!) amelyen tényleg jó műsorok mentek, többek között dokumentumfilmek, kulturális vitaműsorok, színházi közvetítések stb. És ennek még akkor is örültünk, ha sok belőle ismétlés volt. Még gyk. be sem járatódott és már be is szüntetik. Normálisak ezek???”
  • 1. Krampampuli 2011. december 21. 14:36
    „:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar Facebookon Garfield a legnépszerűbb

A Facebook magyar felhasználói is előszeretettel próbálják ki magukat a különböző játékos applikációkban. Tovább olvasom