Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Jócskán értéke alatt árverezték el a tolvaj által lenyelt gyémántgyűrűt

A gyűrűt 3,11 millió forintnak megfelelő összegért adták el kedden, noha az ékszer értékét előzetesen 5,22 millió forintnak megfelelő összegre becsülték.
Jócskán a becsült ár alatt árverezték el jótékony célokra azt a gyémántgyűrűt Ausztráliában, amelyet egy tolvaj lenyelt, majd műtéti úton távolítottak el az elkövető szervezetéből.

Az 1,53 karátos sárga gyémánttal és 28 kisebb gyémánttal díszített platinagyűrűt 3,11 millió forintnak megfelelő összegért adták el kedden, noha az ékszer értékét előzetesen 5,22 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárra becsülték.

Forrás: abc.net.au
Forrás: abc.net.au

A tolvaj még novemberben egy brisbane-i bevásárlóközpontban emelt el két gyűrűt, amelyeket le is nyelt, amikor az eladó utána szaladt. A rendőrség elfogta az 50 éves férfit, s a hatóságok végül úgy döntöttek, megvárják, míg az ékszerek természetes úton kerülnek újra elő.

A tolvaj azonban nem szólt, s megszabadult az első gyűrűtől. Amikor a rendőrségnek mindez a tudomására jutott, már nem tanúsított megértést: az elkövető műtőasztalra került, a második gyűrűt kioperálták a bélrendszeréből.

Mivel a történetből nagy szenzáció lett a médiában, az ékszerész úgy döntött, jótékony célokra elárverezi az immáron megtisztított és újrafényezett gyémántgyűrűt. Az akció a nagy sajtóvisszhang ellenére sem hozta meg a remélt sikert.

A tolvajt bíróság elé állították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi zokniba csomagolják az újszülötteket

A két kórház a különleges "csomagolással" a szülők örömét szeretné fokozni, karácsony alkalmából. Tovább olvasom