Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

John Frum - egy amerikai katona istenné vált a Csendes-óceán déli részén

Egy Csendes-óceán déli részén lévő szigeten egy második világháborús veterán szellemét tisztelik istenségként. Azt remélik, egyszer visszatér közéjük és visz nekik tévét meg kólát.
A szekta minden februárban összegyűlik egy aktív vulkán tövében és áldozatot mutatnak be a halott katona tiszteletére. A idősebbek amerikai katonai egyenruhát viselnek, a többiek pedig vörös festékkel USA feliratot pingálnak a mellkasukra.

A tiszteletadás egy körmenettel kezdődik, amit katonai menetelés mintájára hajtanak végre. Majd felvonják az amerikai zászlót. A katonát John Frumnak hívták és a szekta neve is ugyanez. A szigetlakók minden február 15-én tartják a hallhatatlan lelkének szánt áldozatbemutatást.

Számukra Frum egy istenszerű lény, aki egy amerikai katona képében jött el közéjük. Úgy gondolják, hogy a mindenható John egyszer visszatér hozzájuk jólétet, egészséget és Amerikából származó ajándékokat hozva nekik.

John Frum egyébként minden valószínűség szerint nem is létezett. A háború idején 6000 katona álloomásozott a szigeten és a név a katonák bemutatkozásából származhat, ami így hangzott: "Hi, I'm John from New York".

A háború végeztével a sok John Frum eltűnt, de maguk után hagytak számtalan használati tárgyat, amit az őslakók isteni ajándékoknak véltek. Az eltelt idő alatt a katonai egyenruhákból egyházi viselet lett és a különböző eszközökből szent tárgyak.

John Frumnak jelenleg 6000 hívője lehet, de folyamatosan nő a számuk.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már forgatják a Star Wars nyolcadik részét

Már forgatják a Star Wars nyolcadik részét
John Boyega a Twitter oldalán jelentette be, hogy zajlanak a forgatások. az is kiderült, hogy kinek… Tovább olvasom