Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

John Lennon egy hajfürtje majdnem tízmillió forintot ért

John Lennon egy hajfürtje 35 ezer dollárért (9,7 millió forintért) kelt egy egy árverésen - jelentette be a Heritage aukciósház.
A tíz centiméteres tincset akkor vágták le, amikor a Beatles néhai sztárja egy filmszerepre készült. A Heritage közlése szerint a hajfürtöt Paul Fraser brit relikviagyűjtő vásárolta meg szombaton.

A tincset az a német fodrász őrizte meg, aki a zenész haját megigazította, mielőtt a Hogyan nyertem meg a háborút? című filmszatíráját 1967-ben forgatni kezdték volna. A mozi a 2. világháború idején játszódik, egy kétbalkezes parancsnok vezette brit szakasz kalandjait mutatja be. Az egyik fiatal katona szerepében tűnt fel Lennon.

A hajfürt mellett számos más Beatles-relikviát is elárvereztek, köztük egy fotót, amelyet az együttes mind a négy tagja aláírt. A képért 42  ezer 500 dollárt (11,8 millió forintot) fizetett a győztes licitáló.

A Yesterday and Today című album híres borítójának egy lezárt példányáért 125 ezer dollárt (34,6 millió forintot) adtak.  A borító fotója a banda tagjait henteskötényben, kezükben nyers húsdarabokkal ábrázolja.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daniel Craig nem lesz többet Bond

Daniel Craig nem lesz többet Bond
Nem vállalja a következő James Bond-filmet Daniel Craig. Tovább olvasom