Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

John McClane újabb családi kapcsolatot hoz rendbe

Az 57 éves Bruce Willis ötödjére bújik John McClane bőrébe A Good Day to Die Hard című, jelenleg épp Magyarországon készülő Die Hard filmben.
John McClane figurája a wikipedia vonatkozó szócikke szerint három fikciós figura karakterén alapul: Joe Leland (Roderick Thorp: Minden elmúlik egyszer), Frank Malone (Walter Wager: 58 perc), és Piszkos Harry. Az első rész rosszfiúja, Hans Gruber úgy jellemzi őt: csak egy újabb amerikai, aki azt hiszi magáról, hogy ő John Wayne.Az első részben a főhős a New York-i rendőrség alkalmazottja már 11 éve. Külön él a feleségétől, Holly Gennero-tól, aki Los Angelesbe költözött. Két gyermekük van, Lucy és John. John McClane első küldetésként a Nakatomi vállalat túszul ejtett alkalmazottait szabadítja ki, emiatt a második részre már hadnagy, és valóságos nemzeti hős – ezúttal légikatasztrófát akadályoz meg.

A harmadik részben John újra New Yorkban van, de a régi dicsőség a múlté: felfüggesztették a rendőrségtől, és rendszeresen iszik. Ezúttal egy Simon nevű terrorista az ellenfele, aki különböző célpontok felrobbantásával és rejtvények feladásával próbálja elterelni a figyelmet valódi tervéről, de John időben rájön mindenre.

McClane, másképp: Bruce Willis Blues Band


A Die Hard IV-ben már nem csak külön él, de el is vált feleségétől, és egy ideje nem beszélt a lányával, akit elrabolnak. John leszámol az epizód gonosztevőivel, akik ezúttal internet-terroristák, és megmenti a lányát is, akivel a film végére konszolidálódik a viszonya. Lucy megint apja vezetéknevét használja, és többé nem meséli azt róla, hogy meghalt.

25 évvel az első Die Hard után Bruce Willis újra John McClane-t játssza. A sztori helyszíne Oroszország, és a családi szál most sem hiányzik: a részben Magyarországon forgatott epizódban a már hideggé vált apa-fiú kapcsolat áll helyre. A producer, Tom Rothman az MTV News-nak úgy fogalmazott: John McClane azt hiszi, hogy a fia egy rakás szerencsétlenség, de valójában épp ellenkezőleg. A kölyök jobban hasonlít rá, mint azt John gondolná. Szóval ez a rész is, akárcsak sorozat legjobbjai, érzelem-vezérelt, ugyanakkor nagyon ütős lesz.

Die Hard 5 - Ötödik forgatási nap, képekben. Fotó: MTI (galéria)

Bruce Willis néhány fontosabb szerepe: Az utolsó cserkész, Jól áll neki a halál, Ponyvaregény, Négy szoba, 12 majom, Az ötödik elem, A Sakál, Armageddon, Sin City, Hatodik érzék, Bérgyilkos a szomszédom.
Három rész erejéig feltűnt a Jóbarátokban is. A szereplést, ami végül Emmy-díjat ért, egy elvesztett fogadás miatt kellett vállalnia, amit a sorozat Chandlerével, Matthew Perryvel kötött. Perry a Bérgyilkos a szomszédom című filmben volt a partnere.

Az Ocean's Eleven című filmben eredetileg ő játszotta volna Terry Benedict szerepét, ám végül kiszállt a produkcióból, hogy egy albumán dolgozhasson. A film 2004-ben bemutatott folytatásában ugyanakkor feltűnik egy kisebb szerepben, méghozzá saját magát alakítva.
(forrás: Wikipedia, Daily Mail)

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. május 08. 18:31
    „hmmmmmmmmmmmm,fincsi......
    Ő a FÉRFI”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi-fail: vizsga közben kérdezte a netezőket

Tudnátok 3 példát mondani irodalmi hősiességre? - kérdezte egy vizsgázó a neten. Tovább olvasom