Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Jön az újabb brit királyi utód?

A brit sajtót már áprilisban is elöntötték olyan spekulációk, hogy Vilmos és Katalin ismét szülői örömök elé néz.
Hamarosan újabb gyermeknek örvendhet Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő - legalábbis ha a brit fogadóirodák sejtése helytállónak bizonyul.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - szerdai beszámolója szerint a héten két országos fogadóhálózat, a Coral és a Ladbrokes is kivette kínálatából azt a fogadási lehetőséget, hogy még ebben a hónapban bejelentik Cambridge hercegnőjének terhességét, miután szinte egyik pillanatról a másikra özönleni kezdtek az erre megtett fogadások, állítólag külföldi médiahíresztelések hatására.

A Coral még a hét elején is 10/1 nyereményeséllyel kínálta azt a fogadást, hogy július folyamán bejelentik Vilmos és Katalin második gyermekének közelgő érkezését, aztán e játéklehetőség hirtelen kikerült a cég kínálatából.

A Ladbrokes esélykiírásai hasonló pályát jártak be a legutóbbi napokban.

A fogadócégek most már a nevekre kínálnak téteket. A Ladbrokes a Victoria és a James névre írta ki a legkisebb, 6/1-es nyereményesélyt, vagyis a cég e két nevet tartja a legvalószínűbbnek.

A hercegi házaspár elsőszülöttje, György herceg tavaly júliusban jött világra és nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - után a harmadik a brit trónutódlási sorban.

Cuki fotók György hercegről. Hamarosan érkezik a kistestvér? Fotó: MTI (galéria)

Majdani testvére így a negyedik helyre kerülne, az ötödik helyre utasítva a jelenlegi negyediket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

A trónöröklési sorban elfoglalt helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Vilmos és Katalin második gyermeke leány lesz, akkor is megtartaná helyét a trónöröklési sorban, ha utána születne egy öccse is.

A brit sajtót már áprilisban is elöntötték olyan spekulációk, hogy a hercegi pár ismét szülői örömök elé néz. Vilmos és Katalin akkoriban Új-Zélandon tett hivatalos látogatást, az útra magukkal vitték György herceget.

A Cambridge hercege és hercegnője címet viselő házaspár az új-zélandi Cambridge városába is ellátogatott, amelynek egyik lakója az új-zélandi kormány megbízásából egy szép gyapjúsálat kötött Györgynek. Amikor az ajándékot átadta, Vilmos illendően megköszönte, majd rejtélyes félmosollyal hozzátette: lehet, hogy nemsokára szükség lesz még egyre.

A rövid kijelentés annak idején a brit lapok címoldalára került és a sajtóban lázas találgatás indult azzal kapcsolatban, hogy Vilmos az esetleg hamarosan érkező második hercegi utódra tett-e véletlen vagy akár szándékos utalást.

Hivatalos bejelentés az udvar részéről egyelőre nem hangzott el.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Karinthy-gyűrűt a Szomszédnéni Produkciós Irodának - galéria

A stand-up műfajt képviselő Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs 2001-ben hozták létre a társulatot Kolozsváron. Tovább olvasom