Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Június 21-én lesz Stohl András másodfokú tárgyalása

Június 21-én tartják az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyének másodfokú tárgyalását, illetve hirdetik ki a jogerős ítéletet a Pest Megyei Bíróságon – közölte Kende Katalin szóvivő szerdán.
A Budakörnyéki Bíróságon március 31-én született elsőfokú ítélet szerint Stohl bűnös súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében, ezért őt nem jogerősen 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyész az orvosszakértői vélemény alapján a tárgyalás napján módosította a vádat, kiegészítve azt maradandó testi fogyatékosság okozásával, ugyanis – mint kiderült - a baleset súlyos sérültje enyhe fokú, végleges egészségkárosodást szenvedett, jelenleg is sántít, korábbi munkáját nem tudja elvégezni. Kaincz Pál az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt bejelentette, hogy kártérítésre is igényt tart.

A színészt mellékbüntetésül 5 évre eltiltották a járművezetéstől, 3 évre a közügyek gyakorlásától, egyúttal a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költségek megfizetésére is kötelezte őt a bíróság. A nem jogerős döntés szerint Stohl a leghamarabb büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, ám a színész, illetve védője enyhítésért fellebbeztek, ezért másodfokon folytatódik a büntetőügy.

Kende Katalin elmondta: június 21-én a Pest Megyei Bíróság nyilvános tárgyaláson hozza meg a döntést. Bizonyítás már nem történik, csupán az ügyész, a védő és a vádlott kap szót; a vádlott számára nem kötelező a megjelenés.

Hozzátette: figyelembe véve, hogy az ügyész nem fellebbezett, a bíróság vagy helybenhagyja az elsőfokú ítéletet, vagy helyt ad az enyhítés iránti vádlotti kérelemnek, de akár hatályon kívül is helyezheti a nem jogerős ítéletet.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, s ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. Az otthonából mintavételre és kihallgatásra előállított Stohl beismerte, hogy ő okozta a balesetet. Később kiderült, hogy a színész aznap este kokaint is fogyasztott, de ez nem képezte a vád tárgyát, mert Stohl vállalta az úgynevezett elterelést.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2011. május 25. 21:29
  „Mit akarnak a mi sorsüldözött, isteni tehetségű sztárunktól? A magyar Rudolf Valentino-tól?
  Megbánta! Ennyi nem elég nekik???”
 • 2. u78 2011. május 25. 20:54
  „Meg fogja úszni!Magyarországon vagyunk!”
 • 1. Jozsoci 2011. május 25. 18:58
  „Érdekes hsz-ek lesznek. Egyszerűen elmebeteg. Meg tudná fizetni, miért nem járt taxival??? Ha felfüggesztettet kap, előttem a bíróság megvesztegethetetlensége igen csak csorbát szenved. Bár ez már nem is kérdés előttem, amikor halálos gázolásért, drogos állapotban pénzbüntetést kap valaki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a 43 éves legenda - Két gyermek maradt árván

Csupán alig több mint egy év alatt elvitte a petefészekrák Anglia legnépszerűbb glamour modelljét. Tovább olvasom