Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kalandfilmet is forgat mélytengeri merüléseiről James Cameron

A produkció, amelynek ő maga lesz a főszereplője, tervei szerint ez év végére vagy a jövő év elejére készül el.
James Cameron maga játssza a főszerepet tervezett mozifilmjében mélytengeri búvárkodásairól, amelyek részeként hétfőn mindenki másnál mélyebbre merült le egyedül a csendes-óceáni Mariana-árokban, a világ legmélyebb pontján.

A kanadai rendező az AP-nek adott telefoninterjúban árulta el, hogy a dokumentumfilmen kívül, amely az expedíciót szponzoráló National Geographic számára készül, egy háromdimenziós kalandfilmet is forgatni akar a mozik számára. A produkció, amelynek ő maga lesz a főszereplője, tervei szerint ez év végére vagy a jövő év elejére készül el.

Cameron majdnem 11 kilométeres mélységbe jutott le hétfőn Deepsea Challenger nevű mini-tengeralattjárójával a Csendes-óceánon, Guam szigetétől 320 kilométerre délnyugatra, amivel világrekordot állított fel az egyedül végrehajtott merülésben; a filmes elhagyatott, sivár és balsejtelmű helyként írta le a Mariana-árok mélyét első megszólalásaiban.

A filmrendező az áprilisban háromdimenziós változatban ismét forgalomba kerülő Titanic című film felvételeihez is számos alkalommal merült az óceán mélyére a száz éve elsüllyedt hajó roncsaihoz. A munkához és későbbi alkotásaihoz különleges mélytengeri filmes és kutatótechnológiát fejlesztett ki.

Az elmúlt években hat expedíciót vezetett, többek között a Bismarck német csatahajó roncsaihoz, és háromdimenziós felvételeket készített a Közép-Atlanti hátság hidrotermikus hasadékairól, merült a Csendes-óceán keleti részén, valamint a Kaliforniai-öbölben is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiugrott a hatodikról a savval elcsúfított lány

12 évvel a brutális támadást követően öngyilkos lett a pakisztáni Fakhra Younus. A lány testét sav… Tovább olvasom