Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Kétezer főnek ad munkát az októbertől létrejövő T-Systems

Négy hazai vállalat egyesülésével alakul meg október 1-jén a T-Systems Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt. infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató leányvállalata - jelentette be a Magyar Telekom csoport sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a létrejövő cég az ország egyetlen teljes körű IKT termékportfólióval rendelkező szolgáltatója. Megalakulását mérföldkőnek nevezte azon az úton, hogy a Magyar Telekom csoport hagyományos vezetékes távközlési szolgáltatóból modern, integrált távközlési és informatikai szolgáltatóvá váljon.

Budafoki Róbert, a T-Systems vezérigazgatója elmondta, hogy a cég - amely a Magyar Telekom 100 százalékos leányvállalata - elsősorban nagyvállalati és államigazgatási ügyfeleket szolgál ki, éves árbevétele mintegy 120 milliárd forint. A vállalat 2000 főt foglalkoztat.

A T-Systems Zrt. a KFKI Zrt., az IQSYS Zrt., a Dataplex Kft. és az ISH Informatikai Kft. egyesülésével jön létre.

Mind a négy cég korábban a Magyar Telekom csoport leányvállalataként működött, és különböző informatikai szolgáltatásokat nyújtottak. A T-Systemshez 2013-ban ötödikként csatlakozik a Daten-Kontor Kft.


Christopher Mattheisen az MTI kérdésére elmondta: az új szolgáltatócég működése jelentős bevételnövekedést hozhat a cégcsoportnak. Hozzátette: ehhez elsősorban az kell, hogy a magyar gazdaság is kilábaljon a jelenlegi válságból, és így a cégek képesek legyenek erőforrásokat szánni az ilyen jellegű szolgáltatásokra.

Kifejtette, hogy különösen az úgynevezett felhő szolgáltatások hozhatnak új ügyfeleket és ezen keresztül több bevételt. Ez a fajta szolgáltatás ugyanis kevesebb befektetést igényel a vállalatoktól, mintha maguknak kellene az infrastruktúrát beszerezniük, továbbá segít hatékonyabbá tenni a működésüket. Úgy vélte, hogy mindezen előnyök miatt erre az szolgáltatásra nehéz gazdasági helyzetben is van kereslet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egészséges tüdőben is élnek baktériumközösségek

Az egészséges tüdőben is élnek baktériumközösségek, hasonlóan ahhoz, ahogyan az egészséges bélrendszerben és bőrön is. Tovább olvasom