Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Kiábrándító udvarlás

Az udvarlások egy része mindig kudarcba fullad. Ennek egyik gyakori oka: a férfiak sokszor direkt kérdésére a nőknek hirtelen kell reagálniuk.
Bevált jó módszer sem létezik, de Pély Barna, a United frontembere szerint az a legnagyobb hiba, ha meg sem próbáljuk meghódítani a másikat.

˝Szép a szemed, szép a mosolyod és szép fehérek a fogaid. Mondj egy nagy á-t!˝ – ennél furcsább udvarlásnak ritkán lehetünk fültanúi. Egy orvostanhallgató mégis elkövette ezt a hibát: úgy bókolt egy csinos fiatal lánynak egy szórakozóhelyen, mintha éppen lóvásárlást vett volna fontolóra. De a lány ennek ellenére tovább folytatta a beszélgetést, mert nem akarta földbe tiporni a férfi önbizalmát. Szép tőle. Sok nő az első sikertelen mondat után elhajtja hirtelen jött udvarlóját.


Rossz kezdeményezés

Csak a rossz kezdeményezés lehet az oka, hogy nem lesz a próbálkozásból randevú? Sokan ezt állítják. A gyengébbik nem képviselői ugyanis gyakran nem gondolnak bele: lehet, hogy az ostromló zavarban van, izgul.

˝Ilyen szép lány miért álldogál itt egyedül? Miért nem táncolsz? Iszol valamit? – sztenderd kérdések egy szórakozóhelyen. Untatnak.˝ ˝Hiába tetszik nagyon egy férfi, ha nem fog meg, amit mond. Egyébként próbálok nem rögtön ítélkezni, igyekszem beszéltetni, hogy kiderüljön, milyen ember valójában.˝ ˝Az a legbosszantóbb, ha valakinek hiába mondasz nemet, azt hiszi, az igent jelent. Tolakodó, és hajthatatlanul próbálkozik.˝ – rögtönzött közvélemény-kutatásunkra ezeket a válaszokat kaptuk.

Félszeg férfiak

– A férfiak félszegek, nem mernek természetesen viselkedni, mert így gyengének tűnhetnek. Tévednek – fűzte hozzá véleményét a témához Pély Barna, a United együttes frontembere. Hat éve Galambos Dorina barátja. Emlékszik még az első pillanatra, amikor odalépett Dorinához egy buliban. Akkor már ismerték egymást, egy tévéstúdióban dolgoztak.

Pély Barna
Pély Barna.

Egyből szerelmes lett. – Olyan erősen ˝működött a kémia˝ közöttünk, hogy ha nem láttam, amikor belépett a szobába, akkor is éreztem a jelenlétét. Ezt elmondtam akkor ott neki, mert szinte teljesen biztos voltam benne, hogy ő is így érez – mesélte az énekes. Azt tapasztalta, a zenészek könnyebben kerülnek egy hullámhosszra a nőkkel: több bennük a feminin vonás. Egyébként pedig az, ami az egyik férfinál működik, nem feltétlenül válik be a másiknál. – Valakinek például nagyon jól áll, ha jópofáskodik, vicces, de az ismerőseim körében megfigyeltem, hogy néha a mókás szekírozás is beválik nekik, mert a nő próbál visszaválaszolni, megfelelni, és máris elindul egy kommunikáció. Sokszor ugyanis az a legfőbb probléma, hogy el sem jutnak a beszélgetésig.

Pély Barna adott néhány jó tanácsot az udvarláshoz: aki alapvetően laza, az ne komolykodjon, aki pedig komoly, ne próbáljon meg lazáskodni. Nem biztos, hogy szerencsés azzal a kérdéssel előrukkolni egy beszélgetés elején: mivel keresed a kenyered? Az iWiW-re pedig nem célravezető imázsfotót kitenni magunkról. Legyen a kép szimpatikus, de ne építsünk olyan álmokat, amelyek az első találkozáskor összedőlnek. A legfontosabb: merjünk odamenni, mert az a legnagyobb hiba, ha meg sem próbáljuk meghódítani a másik szívét. – Szerintem mindegy, hogy a nő vagy a férfi kezdeményez, de ideálisabb, ha a nő kiprovokálja a férfi érdeklődését.

Nehéz a mai fiataloknak ismerkedniük

Direkt módon tudnak csak közeledni egymáshoz: Tetszel. Megadnád a telefonszámod? Eljönnél velem moziba? – ezek a kérdések mind nagyon egyértelműek, és udvariassági gesztusokat sem tartalmaznak. Egysíkú verbális kommunikáció. Nem hatnak a lélekre, ezért nehéz megteremteni vele egy igazi kapcsolat alapjait. De ez nem a férfiak hibája, hiszen hol is tanulnák meg ezeket a dolgokat? Régen körbehordozták a társaságban az idegen férfit, és mindenkinek bemutatták, nem hirtelen kellett megismerni a másikat és reagálni az udvarlására. Sok nő pont emiatt olyan elutasító – tudtuk meg Rusz Edit klinikai szakpszichológustól, szexológustól.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Marcipános 2010. január 09. 15:34
  „16.flexsnake
  tetszik az elméleted....nehéz átkonvertálni a valóság mezejére...:)
  az ilyen hozzászólások legalább építő jellegűek, elgondolkodtatóak.....”
 • 37. maradando 2010. január 09. 00:46
  „Kézcsókom! XYvagyok nőgyógyász.Meg kellett,hogy szólitsam ,mert abortusz teszthez sűrgös alanyra lenne szűkségem. Kint áll a személygépkocsim . Foglaljon helyett a hátulsó űlésen,és helyezze magát kényelembe.
  KEZDHETŰNK ?? :-/”
 • 36. flexsnake 2010. január 08. 16:00
  „31. most mi párkapcsolatról beszélünk vagy a kivel dugnék a pénzéért téma? Két különböző dolog.”
 • 35. Walaky 2010. január 08. 11:42
  „11. hozzászólás flexsnake 2010.01.07. 18:22
  Egy férfi legfontosabb szerve
  a vastagon tömött pénztárca! :(”
 • 34. eva45 2010. január 08. 09:59
  „Rosmary53
  Valamit nagyon elértettél. Nem neked írtam csak a gondolataidra reagáltam mert itt nem mindenki értékeli az egyéniségét Flexinek. De szerintem világosan szoktam írni de ha nem akkor bocs.”
 • 33. persona 2010. január 08. 08:52
  „31. anyagias világban élünk, a pénz a legjobb kapcsolatot is tönkreteheti. ha sok van belőle azért, ha kevés, akkor azért.”
 • 32. persona 2010. január 08. 08:49
  „nem felettem írtad :P
  nem bírsz aludni? az angyalok hagynak, de azok a fránya démonok..”
 • 31. M@M 2010. január 08. 08:33
  „Na és a 17 éves lányom gimis osztálytársnői kifejezetten azt figyelik, kinek milyen autója van, mit tud villantani,hova járnak síelni stb. Kíváncsi lennék flexi egy ilyen beállítású korosztályban mi az ördögöt ér a mélyenszántó "kultúrszöveg"??????”
 • 30. Kotyogó 2010. január 08. 06:13
  „28. na meg a mogyifa mérete”
 • 29. flexsnake 2010. január 08. 02:38
  „28. aha, pont az a legutolsó dolog :D A pasik hiszik azt :D
  26. ha feletted írom hogy H.P. akkor rád vonatkozik.”
 • 28. xene@freemail.hu 2010. január 08. 01:04
  „Affene...én már azt hittem, hogy itt lesz valami gyorstalpaló, hogy hogyan is kell nőket felszedni...heh...
  Sajnos az udvarlást az iskolában sem tanítják már....pedig 1-2 osztályfőnöki órát el lehetett volna tölteni ezzel....
  Az én véleményem egyébként az, hogy a legtöbbször ma már nem az udvarlás dönti el, hogy ki-kivel kavar stb., hanem a pénztárca mérete....”
 • 27. persona 2010. január 07. 22:02
  „ja, és provokálni én is tudok. ha akarok..:D”
 • 26. persona 2010. január 07. 22:01
  „ezt most miért is vetted magadra???? :)”
 • 25. flexsnake 2010. január 07. 21:57
  „24. nem szoktam idézni magamat szoktam.
  Ha szánalmas, miért olvasod? Pont te vagy az egyik aki szinte eddig minden hozzászólásomat megnézte a statisztika nem hazudik :D Azért remélem neked tudnak udvarolni.”
 • 24. persona 2010. január 07. 21:46
  „udvarolni sokféleképpen lehet, de szánalmas az a pasi, akinek egy önálló gondolata sincs, csak az innen-onnan összeollózott idézeteit kell hallgatni/olvasni nap mint nap.”
 • 23. flexsnake 2010. január 07. 21:34
  „A nemek gondolatai diszkóban:

  Pasi: ,,nem vagyok elég jó, az a csávó jobb képű, tuti az ilyen csaj le sem carna, bénán táncolok, nincs elég pénzem meghívni, hová vinném utána, á inkább nem csinálok semmit, nincs kocsim, másnak már ilyenkor van, majd nézi hogy bringával járok, azon fog röhögni, meg majd a barátnői kicikiznek, ha jó csaj úgyis megcsalna,basszus gumit se hoztam, égő lesz, de amúgy is minek gumi amikor úgysem jönne össze.én leszek az egyetlen aki egyedül megy haza.".
  Csaj: ,,pasi kell, valami jófej srác, az meg néz, bakker ez nagyon béna, mindjárt kiesik a szeme meg a körmei koszosak, ha idejön leöntöm, már minden csajnak van pasija, az is milyen jó pasi és ilyen csajal van, fúj, milyen a haja, kifutok az időből, már gyerekek kellenének, anyu is küldene férjhez, de mit csinálok ha ver a pasi, meg miért a bénák találnak meg, nem tud beszélni, majd ülünk csendben, az a halálom, aztán le sem tudom rázni, állandóan majd hívogat hogy hol vagyok, á inkább megyek haza taxival".”
 • 22. flexsnake 2010. január 07. 21:27
  „21. persze, lenyulnád egyből a dumát :D
  Nem szoktam udvarolni csak a páromnak. De ha másnak kellene akkor ekkora arccal elég ha bemutatkoznék :D
  Bár úgyis napi 3-4 ,,RAj-ongói" levél megtalál :D

  Pár mondat ahogy ne akarj felszedni nőket:

  -Szia!Van pár alacsony törlesztőrészletű kölcsönöm :)
  -Szia!Tetszik a pulcsid, a vaterán vetted? :D
  -Szia!Fogadtam a haverokkal hogy 20percen belül meghúzlak, felezzük a nyereményem? :D
  -Csá!Látom te ilyen laza csaj vagy!Mennyi? :D
  -Helló bébi!Látom olcsót iszol, meghívhatlak valami drága carra?
  -Szia!Berozsdásodott a szerszámom, bekennéd egy kis olajjal? :D”
 • 21. Zsoltee0716 2010. január 07. 21:00
  „Kíváncsi vagyok az itt hozzászólok hogyan udvarolnak?
  Akár írásban, akár szóban! Hajrá lehet kezdeni lássunk egy minta példát.”
 • 20. Rosmary53 2010. január 07. 20:47
  „18. hozzászólás flexsnake 2010.01.07. 20:40
  Ebben teljesen egyezik a véleményük, és ennek örülök...te is tudsz valamit...”
 • 19. flexsnake 2010. január 07. 20:45
  „Lehet hogy az sem ártana ha az ember nem megszerezni akarná a másikat hanem megismerni. Ott vannak a munkahelyi kapcsolatok, na ott legtöbbször azért alakul ki viszony mert az ember még azelőtt megismeri a másikat hogy vágyna rá. Vannak barátságból kialakult szerelmek is. Bár manapság lehet hülyén hangozna ha a diszkóban odamennél valakihez hogy szia van kedved beszélgetni. Igen, lehet hogy ez ott nem a legjobb. De nem biztos az sem kedves csajszikák hogy egy pasi fel akar szedni vagy le akar teperni ha megszólít :D
  Talán kicsivel több a nőibarátom mint a férfi, legtöbbször ők reálisabban látnak egy helyzetet. tudnak női fejjel gondolkodni, bár mi férfiak is próbálkozunk de nekik jobban megy. És van barátság férfi és nő között.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létezik a G-pont vagy csak mítosz?

Városi legendák keringenek a nők különleges erogén zónájáról, a G-pontról. Létezése vitatott. De… Tovább olvasom