Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Kilábalni a szakításból

A szakítást feldolgozni nem egyszerű, főleg, ha egy szerelmet kell vele elgyászolni. Király Linda és zenész kedvese, Simon kapcsolata véget ért, de az énekesnő már túl van rajta, belevetette magát a munkába.

A szakember szerint a legjobb gyógymód: barátokkal beszélgetni, munkában, sportban, kreatív dolgokban elmélyülni.

Egy szakítás után a kapcsolatot, a szerelmet is tudni kell eltemetni, meggyászolni. Magyarországon gyászévről beszélünk, egy szerelem feldolgozásához sem mindig sok ez az idő. Nagyon nehéz, de túl kell lépni ahhoz a múlton, hogy az ember megélhesse a jövőt, megtalálhassa az új szerelmet. Király Linda énekesnő hét évig volt együtt amerikai kedvesével, a 35 éves Simonnal. Néhány hónappal ezelőtt szakítottak.

Király Linda már kész az új szerelemre

– Az utóbbi két évben már éreztem, valami nem az igazi. Küszködtem, mert ragaszkodtam, de legbelül már gyászoltam a kapcsolatunkat. Simon szakmabeli, és nem tudta feldolgozni, hogy nekem jobban mentek a dolgaim, mint neki. A végén már alig mertem vele megosztani a sikereimet. Nagyon nehéz az elválás, de már nem voltam szerelmes – mesélte el Király Linda, miért szakított kedvesével, aki egyébként a mai napig a legjobb barátja. – Én biztosan nem fogom eltüntetni a közös képeinket, az ajándékait. Örökre az életem része marad Simon, hiszen nagyon sokat tanultam tőle, alakultam mellette: neki köszönhetem azt, aki vagyok. Hazajöttem, hogy a családommal lehessek, mindent megbeszélünk. Sok időt töltök a barátnőimmel. Talán ezek a ˝gyógymódok˝ a legjobbak számomra – mondta a 26 éves énekesnő.


Bármennyire is fájt neki a szakítás, inspirálta a munkában: egy új menedzsmenttel dolgoznak a legfrissebb lemezén, mely sokkal poposabb, rockosabb, mint az eddigiek. A dalok kilencven százalékát ő írta, a közönség, olvasva a sorokból, jobban megismerheti, ki is az a Király Linda. Már elérkezettnek látja az időt egy új szerelemre, nem fog tiltakozni ellene, ha megtalálja.

Anna novellákban fogalmazza meg, mit érez


– Még nehezebb túlélni a szakítást, ha az embert úgy éri a bejelentés, mint derült égből a villámcsapás – mondja a 26 éves Anna, aki egy több éven át tartó kapcsolatból lépett ki egyik napról a másikra új szerelme miatt. Igaz, a fiúval mindössze két hónapot töltöttek együtt, de ez idő alatt több közös élménnyel gyarapodtak, mint mással évek alatt. Együtt kezdtek el lovagolni, beutazták Olaszország legszebb pontjait. – Mindenki azt gondolta, hogy hatalmas szerelem a miénk. Hideg zuhanyként ért a bejelentése: nem szeretne velem lenni. Később kiderült, hogy egy másik lány van a dologban – hallottuk Annától, aki szerint nem lehet egyik napról a másikra lezárni egy kapcsolatot, még akkor sem, ha úgy végződik, mint az övé.


Szerinte minden okkal történik az életben, meg kell próbálni kiszűrni azokat a pozitívumokat, amiket a kapcsolattól kaptunk. Azóta is eljár lovagolni, már tervezgeti a jövő nyári olasz körutat, és novellákat ír a közös élményekről. – Ha nincs ez a szerelem, talán soha nem kezdek el írni. Fontos, hogy az ember ilyenkor találjon valamit, ami lekötheti a figyelmét. Közhely, de tényleg így van: az idő lassan beforrasztja a sebeket – vallja a lány.

A legjobb mindent kibeszélni

– Ideális esetben a párok tudnak beszélni a szakítás okáról, mindkét fél elengedi a másikat. Ez ritka. Az esetek többségében valamelyik fél szíve szerint maradna a kapcsolatban, ezért úgy érzi, becsapták – mondta Fodor Sándor pszichológus. Megjegyezte: ezek a dolgok nem úgy működnek, hogy az emberek reggel eldöntik, most szakítani fognak. Hetek, hónapok, évek megvalósulatlan vágyai, konfliktusai halmozódnak fel bennük. A szakítást általában mindenki úgy dolgozza fel, mint más konfliktushelyzeteket: egyesek sokat sírnak, míg mások elmennek vásárolni, és olyan is akad, aki alkoholba fojtja bánatát. A legjobb ilyenkor mindent kibeszélni a barátokkal: mi volt szép vagy rossz a kapcsolatban. A megoldás csakis az aktív életmódban rejlik, munkába, sportba kell fektetni az energiát – tudtuk meg a szakembertől, aki biztatott: ha jó ˝munkát˝ végzett az elhagyott fél, már nem borsózik a háta, ha meglátja a másikat az utcán vagy egy fotón.

Olvasóink írták

 • 4. tintasbarns 2009. október 29. 19:41
  „Csendbe és halkan megjegyzem kit érdekel ennek az üres fejű libának a bánata mert engem nem érdekel és számomra ez nem hír. Méghalkabban jegyzem meg azt, hogy ezért nem kelendő a délmagyarország napilap mert ilyen semmit mondó hirekkel akarja traktálni olvasóit. Amiről meg kellen ér hír érték volna azt nem irják meg
  szegénységi bizonyítványos újságirók.”
 • 3. maci52 2009. október 29. 17:44
  „Lindukának én is feltörölném a könnyeit a gatyámmal,ez az Annácska meg nem a Tekulics lány ,mert az nem egy
  Brigitte Bardot.”
 • 2. gedeon 2009. október 29. 10:55
  „"Király Linda már kész az új szerelemre" Először a magyar Himnuszt kellene inkább megtanulnia, az nagyobb hír volna, mint a szakítása.”
 • 1. IVY 2009. október 29. 08:30
  „Túl van rajta.....?
  Nem hinném.
  Ez a <moderálva> kissrác, akivel most "jár"....?
  Na inkább hagyjuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 tápanyag, amitől garantáltan felpörög az agyad

Nehezen koncentrálsz a feladataidra? Ébren maradni is kész kínszenvedés? Táplálkozz okosan! Tovább olvasom