Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Kilakoltathatják a szörföző kecskéket

A kaliforniai Pismo Beach sztárjai nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint bármely óceáni hullám: a Városházával.

Bár a kecskéknek engedélyezték, hogy a tengerparton legyenek, az viszont nem megengedett, hogy városban éljenek. Ezért a tulajdonos, Dana McGregor a közelmúltban négy 400 dolláros jegyet kapott azért, hogy 3 kecskéjét a városhatáron belül tarthassa.

Regisztráltam őket, mint szolgálati állatok, de valójában érzelmi támogatást adunk kölcsönösen egymásnak – mondta McGregor.

A városi törvények szerint akkor tarthat kecskét az ember, ha azok segítenek abban, hogy tisztán és rendben tartsa az ember a telkét a gyomoktól. Éppen ezért vette meg Dana 3 évvel ezelőtt Goatee-t. Ezután Goatee-nak két gyereke született, Pismo és Grover, akikhez túlságosan kötődni kezdett, ezért nem tudott megválni tőlük.


Dana végül úgy gondolta, hogy mivel ő is szeret szörfözni, kecskéit is megtanítja rá. Honlapot is létrehozott a kedvükért, hogy ország-világnak bemutathassák tehetségüket. Azóta alig van már olyan médium, ami nem foglalkozott volna velük és szűnni nem akaró szörfözési-vágyukkal.

Akadnak persze olyanok is, akik határozott nemtetszésüket fejezték ki a sportos állatok miatt.

A Tribune oldalán több állatvédő is felemelte a hangját: - Ezek nem "szörföző" kecskék, hanem olyan állatok, amelyeket arra kényszerítettek, hogy egy deszkán egyensúlyozzanak a vízben, hogy ne essenek bele. De biztos vagyok benne, hogy ez megtörtént. Nem volt választásuk, de ha lett volna, ezt az utat biztos nem választják. A gazda részéről ez csak kapaszkodás a több figyelemért – idézte a The Huffington Post Shelley Petlansky Watkins-t.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sok elutasítás miatt felakasztotta magát egy 20 éves munkanélküli fiatal

Martin Hadfield átmenetileg kertészként dolgozott, de teljesen kikészítette a hiábavaló álláskeresés… Tovább olvasom