Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Kínában mintegy 10 millió homoszexuális férfi nővel él

A szégyenérzet, a tradíció és a családi nyomás a leggyakoribb okai annak, hogy a homoszexuális kínai férfiak túlnyomó többsége szexuális orientáltságát elnyomva megnősül - derül ki a Shanghai Daily című lap pénteki számából.
A meleg férfiak mintegy 80-90 százaléka lép ellenkező nemű társsal házasságra, így ma mintegy 10 millió nő homoszexuális férfinak a felesége Kínában - becsli Csang Pej-csuan (Zhang Beizhuan), a csingtaói (Qingdao) egyetem nyugalmazott professzora a lapban.

A házasság és utódok nemzése a mai napig elvárás a fiatalokkal szemben, az egyetlen gyermeket engedélyező szigorú családtervezési politika pedig csak tovább nehezít a helyzeten, a családi vonal továbbvitelének felelősségét az egyetlen örökösre hárítva - véli a professzor. A legtöbb érintett nem meri felvállalni szülei előtt másságát, s a család nyomásának engedve megnősül. Ezzel ugyanakkor nemcsak saját magát, de házastársát is boldogtalanná és megbélyegzetté teszi.

"A homoszexuális férfiak feleségei többnyire csendben szenvednek férjeik mellett" - mondta egy érintett, Hsziao Jao (Xiao Yao) korábban a NewsChina magazinnak. Hsziao - miután elvált homoszexuális férjétől - honlapot hozott létre, amelyen támogatással és jogi tanácsadással szolgál hasonló helyzetbe került nőtársai számára. A portálnak jelenleg mintegy másfél ezer regisztrált felhasználója van, a közvetlen segítségen túl pedig a problémára való figyelemfelhívásnak is kiváló eszköze.

Egyre gyakrabban történik meg az is, hogy a homoszexuális férfiak homoszexuális nőt vesznek feleségül, a házassággal eleget téve szüleik elvárásainak, lehetőséget teremtve ugyanakkor egy őszintébb életvitel fenntartására. Őket segíti többek közt Sanghaj legnagyobb, kifejezetten melegeknek szóló online társkereső oldala, amely tavaly tavasz óta havonta szervez találkozót "álházasságra" lépni kívánó tagjai számára.

Olvasóink írták

 • 4. purgator 2012. március 09. 23:29
  „A "férfinő", gondolom átmeneti állapot, amikor a férfi még reménykedik, hogy nőni fog - legalább egy kicsit. Később egészen belemelegszik a várakozásba - a cikk szerint - és identitását is elvesztve homokszekszuálissá lesz. Gondolom ez a fajta a homok után érez elolthatatlan vágyat. Könnyű neki - a homokot nem kell győzködnie, moziba hurcolászni és a virágot sem becsüli sokra...”
 • 3. FuegoNoche 2012. március 09. 21:49
  „Kínában a Wiki szerint 1,39 milliárdan élnek. ebből a 10 millió fő %- ban kifejezve.... (számolja ki mindenki, aki kíváncsi) minimálisnak mondható.”
 • 2. Queenmargareth 2012. március 09. 12:44
  „a kérdésem, már feltették.Mellesleg Kínában olyan egyformák fel sem tűnik, hogy ki-kivel él”
 • 1. emzsr 2012. március 09. 12:36
  „a "férfinő", az milyen? :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bunyó a hivatalban: ellenjelöltje esett neki a polgármesternek

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba a romániai Iepurești (Nyulas) község polgármesterét, miután… Tovább olvasom