Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Kísértetet vitt magával a taxis

Egy japán városban a mai napig kísért a szörnyű természeti katasztrófa emléke.
Ishinomaki városát 2011. március 11-én cunami és földrengés sújtotta. A természeti katasztrófában több, mint 6000 ember vesztette életét, 29 000-en pedig otthontalanná váltak. A város egy része a mai napig romokban hever, a túlélők pedig azt állítják, hogy mindennap látják a kísérteteket, ahogy járnak az utcákon és várakoznak a boltok előtt. 

Néhány taxis állítólag már vitt magával szellem utasokat is. Az egyik sofőr azt állítja, hogy korábban felvett egy nőt, aki azt kérte, hogy vigye a város egy olyan pontján található állomásra, ami még mindig romokban hever. Amikor a férfi közölte utasával ezt a tényt, a nő azt mondta, hogy ő már rég halott, majd később eltűnt az autóból. Egy másik taxis is hasonlóan járt, viszont az ő utasa nem beszélt hozzá. Hozzá egy fiatal férfi szállt be, aki kifizette a viteldíjat, és ugyancsak egy romokban heverő városrészre kérte a fuvart, azonban mielőtt megérkeztek volna, nyoma veszett. 

A kolumbiai egyetem kutatói szerint az ilyen emberek feltehetőleg poszttraumás stressz szindrómában, azaz PTSD-ben szenvednek. A PTSD egyfajta védekezési mechanizmus, ami traumatikus események után lép fel. Gyakori, hogy teljesen elveszett emlékek újból megjelenek. Öt PTSD-s esetből legalább egynél tapasztalható, hogy a páciens szellemekről panaszkodik.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béranya hozta világra a szupermodell kisfiát

Béranya hozta világra a szupermodell kisfiát
Gyermeke született Tyra Banks egykori szupermodellnek és párjának, Erik Asla norvég fotósnak.… Tovább olvasom