Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Költözik a Zorall Sörolimpia fesztivál

A rendezvény azért költözik négy év után Megyerről Balatonszemesre, mert kinőtte a régi helyét.
A balatonszemesi Vadvirág kempingbe költözik az idén ötödszörre, augusztus 17-19. között megrendezett és 66 zenekart felsorakoztató Zorall Sörolimpia a korábbi helyszenéről, Megyerről - tájékoztatott a produkció sajtófelelőse, Kurcz Orsi hétfőn.

A vasárnap zárult szántódi Pannónia fesztivál után a Zorall Sörolimpia is a Balatonhoz költözik. A szervezők ajánlása szerint "lesz bazi nagy Zorall-lagzi, motoros felvonulás és túra, sör-virsli versenyek, kerékpártúra, sörolimpiai csapatverseny és koncertek ájulásig".

Az augusztusi fesztiválon fellép többek között a Zorall, az RNR Swindle, a Kalapács, a Depresszió, a Road, a Rocket Queen, a Yellow Spots, a Jackpot, a BugZ, a Rubicon, a Tűzmadár, a Vasmacska, a Exe, a Twister, a Fekete Bárány, a Blues Company és a Corelaosa. A rendezvény három napján három színpadon 66 zenekar fog játszani.

Mint arról Kurcz Orsi beszámolt, a Sörolimpiának nem az a célja, hogy valaha is a nagy fesztiválok sorába tartozzon, hanem hogy mindenki jól érezze magát, és növekedjen a Zorall zenekar közönsége. Ha nagyon be kellene sorolni a rendezvényt valamilyen kategóriába, akkor barátságos, élvezhető kis-fesztiválként lehetne jellemezni - fogalmazott -, ahol az ország minden részéből érkező "Zorallosok", és a vagányabb, rock 'n roll vonalat kedvelők találhatnak egymásra, és bulizhatnak, lazíthatnak együtt - tette hozzá.

A rendezvény azért költözik négy év után Megyerről Balatonszemesre, mert kinőtte a régi helyét, és mert a szervezők vonzónak találták a magyar tengert mondván, "nekünk a Balaton a Riviéra" - fogalmazott Kurcz Orsi.

Pajer Kristóf, Megyer polgármestere az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünkbe:

"Megyer Camp Feszt, avagy ötödszörre is lesz a falunkban családi zenei fesztivál!

Csak a Zorall Sörolimpia költözik Szemesre, mert a családoknak szervezett zenei fesztivál - amely a negyedik évben csaknem négyezer látogatót vonzott a falunkba - nem költözik sehova, ötödszörre is itt ad műsort a zenekarok java, ötödszörre is itt lesz majdhogynem minden, ami volt, csak éppen sörolimpia nélkül, mert ez a fogalom - a Dreher Zrt. által - védve van, és az eddigi fesztivál egyik fő támogatója kérte a szervezőket, hogy az elnevezésben is a kulturált alkoholfogyasztást hangsúlyozzuk.

Az előbbi okok miatt a rendezvény neve Megyer Camp Feszt, amely név a sátrazás nyugalmára és a bulizás hangulatára utal.

Sajnos a korábbi szervezők, akik elhagyták Megyert, azt próbálják sugallni, hogy nálunk nem is lesz fesztivál, és hogy a körülmények nem megfelelőek. Ez nem így van.

A szakítás oka éppenséggel a korábbi szervezők nem egészen etikus magatartása volt, legalábbis mi nem tartottuk korrektnek, hogy a befolyt bevételekből az infrastruktúra fejlesztésére nem hajlandóak költeni. És tarthatatlannak tartottuk azt az állapotot, hogy a nagyobb bevétel reményében szinte kontroll nélkül beengedtek bárkit, és nem ellenőrizték a létszámot.

A rendezvény első éve előtt az alapkoncepció az volt, hogy teremtsünk egy helyet, ami eltér a megszokott "kibérelek egy kempinget és csinálok egy bulit" szintű sztenderdtől, a májustól augusztusig minden héten fellelhető rendezvényektől. A másik szempont volt, hogy bulizási lehetőséget kapjanak azok is, akik a cseperedő gyerekeik miatt nem tudnak részt venni a nyári fesztiválok forgatagában. Erre Megyer, a csöpp kis falu ideális helyszínnek bizonyult.

Az első három évben az ingyenes rendezvény a 300 fős látogatottságról több ezer látogatót vonzó kisfesztivállá nőtte ki magát. Látva a fejlődést, szükséges volt a terület fejlesztése, ezért a negyedik rendezvény már belépős volt. A befolyt idegenforgalmi adóból megvalósultak a fürdők és WC-k.

A Hangya Produkció azon állítása sem igaz, hogy kinőtték a falut, mert nem nőtték ki területileg.

Azért mentek el, mert nem voltak hajlandóak a magukévá tenni azt az elvárásunkat, hogy a bevétel nagyobb százalékát kell kommunális létesítményekre költeni, és a létesítményekhez igazodóan kell korlátozni az itt táborozók létszámát. A saját rendezvényükön most szedett belépő árából Megyeren csodát lehetett volna építeni, de ezt valami oknál fogva nem akarták.

Egy biztos: 2012. augusztus 17-én ismét megszólal a zene Megyeren, és minden energiánkkal azon vagyunk, hogy folytatódjék, amit a kezdet kezdetén megálmodtunk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lady Gaga rekorder a Twitteren: 25 millió követő

A népszerű mikroblog felhasználói közöl elsőként Lady Gaga átlépte a 25 milliós határt: a popdíva… Tovább olvasom