Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Komolyzenei díjat alapított fiataloknak a Warner Music

Minden 18-35 éves komolyzenei énekes és muzsikus elnyerheti a kitüntetést, vele együtt azt a lehetőséget, hogy a világ három legjelentősebb zenei kiadója közé tartozó Warnernél készíthet lemezt.
Klasszikus zenei díjat alapított fiatal énekeseknek és muzsikusoknak a Warner Music zeneműkiadó, hogy támogassa karrierjük indulását. Az elismeréssel 100 ezer dollár (24,7 millió forint) jár.

A klasszikus zenészekből és a zenei kiadók képviselőiből álló zsűri választja ki a Warner Music-díj első díjazottjait, akik 2015 első felében kapják meg az elismerést.

Minden 18-35 éves komolyzenei énekes és muzsikus elnyerheti a kitüntetést, vele együtt azt a lehetőséget, hogy a világ három legjelentősebb zenei kiadója közé tartozó Warnernél készíthet lemezt.

A díjat a New York-i Carnegie Hallban adják át, bár az alapító közölte, a jövőben a világ más híres komolyzenei intézményeivel is együtt szeretne működni.

"A Warner Music-díjat azért hoztuk létre, hogy elismerjük és megjutalmazzuk az ígéretes klasszikus zenészeket pályájuk elején, amikor erre a legnagyobb szükségük van" - írta hétfői közleményében Stu Bergen, a Warner nemzetközi üzletágának elnöke.

A jelöltek már mind felléptek a Carnegie Hallban, s a díj elnyerője 2015. október 27-én koncertet ad a rangos New York-i hangversenyteremben egy jótékonysági estélyen, melyen különböző emberbaráti célokra gyűjtenek pénzt. A jelöltek közt található Sarah Shafer és Jennifer Zetlan szopránénekesnők, Jamie Barton, Rachel Calloway, Cecelia Hall, Alisza Koloszova és Peabody Southwell mezzoszopránok, Aubrey Allicock és Evan Hughes basszbaritonisták, Dominic Armstrong tenorista.

A muzsikusok közül Augustin Hadelich és Itamar Zorman hegedűművészeket, Brook Speltz csellistát, Roman Patkoló nagybőgőst, Sivan Magen hárfást és Behzod Abduraimov zongoristát jelölték az elismerésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen eredetű, több millió eurós vagyon került elő egy sváb kolostorból

2013 májusában négymillió eurót fedeztek fel az apát hagyatékában. A pénz két, a kolostor nevén lévő… Tovább olvasom