Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Koncz Zsuzsa bemutatta új stúdióalbumát

Tündérország címmel készült el Koncz Zsuzsa 38. lemeze, amelyre 12 új, illetve korábbi felvételeken nem szereplő dal került. A CD-n hallható két olyan megzenésített vers is, amelyek zenéjét a tavasszal elhunyt Bódi László Cipő írta.
A Tündérország címadó dalának szerzői Maróthy Zoltán és  Bródy János, rajtuk kívül Koncz Zsuzsa pályafutásának tanúi,  alkotótársai teszik teljessé a különleges anyagot.   

"Ahogy halad az idő és a körülöttem kavargó világ  radikalizálódik, én is élesebben fogalmazok. Korábban tartottam a  Tóth Krisztina Repülő vagy József Attila Világosítsd föl című  verséből készült dal eléneklésétől, mostanra készen álltam arra,  hogy mindkettőt elénekeljem. A Tündérország című albummal fontos  munkát adok ki a kezemből" - hangoztatta a keddi lemezbemutatón  Koncz Zsuzsa.   

A Repülő és az Árad a szeretet (az utóbbi versét Müller Péter  Sziámi írta) Bódi László Cipőtől maradt nála, de úgy érezte, ezek a  dalokat el kell juttatnia az igazi címzettekhez, a közönséghez -  fűzte hozzá az énekesnő.   

Cipő halálát drámai fordulatként élte meg, mégis ez indította  arra, hogy megkeresse Závodi Gábort, és elkezdjenek dolgozni,  felvegyék e két dalt. Mintegy három hét alatt összegyűlt egy albumra  való anyag. Bródy János Nyáréjszakán a 67-es úton címmel Cipő  emlékére írt egy számot.   

Závodi Gábor, Gerendás Péter, Tolcsvay László, Lerch István,  Bornai Tibor munkái kerültek még a korongra, valamint egy Illés  Lajos-dal, a Lehetett volna című, amelyet ugyan sokszor énekelt, de  még sosem vett lemezre. A sárkányok földjén című számból egy három  és fél perces rádiós változat is készült - bár ahogy az énekesnő  fogalmazott, az elektronikus médiumok az utóbbi években szinte  semmiféle érdeklődést nem mutattak a munkái iránt. Ugyanehhez a  dalhoz egy rövid klip is tartozik, amely a hivatalos  Facebook-oldalán (www.facebook.com/koncz.zsuzsa) látható.   


"Nagyon kedvemre van az eredmény, bár kétségek között indultunk - fogalmazott Koncz Zsuzsa. A közönség élőben 2014. március 14-én ismerheti meg az új album tartalmát az énekesnő 10., jubileumi nagykoncertjén, az Arénában.

Az estre Szörényi Leventét, Bródy Jánost és Tolcsvay Lászlót hívja vendégként és barátként a színpadra - mondta el Koncz Zsuzsa, hozzátéve, hogy most is nagy kihívás számára: miként talál egymásra a színpad és a közönség. "Akárhogy is vitáztunk néhány kérdésben Leventével, mi egy életre összetartozunk, hiszen a pályánk kezdetén arra szövetkeztünk, hogy a Szörényi-Bródy-dalokat eljuttassuk a közönséghez."

Egy ilyen koncertre felkészülni komoly szellemi-fizikai teljesítményt követel - hangsúlyozta Koncz Zsuzsa -, hiszen a közönség vár bizonyos dalokat, és neki is vannak elképzelései - egy biztos a Tündérország anyaga lesz az igazi meglepetés március 14-én.

Olvasóink írták

  • 1. Pirát 2013. november 05. 20:37
    „ezt is zsinagóga turnén fogja prolongálni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janis Joplin csillagot kapott Hollywoodban

Halála után több mint negyven évvel csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán az egykori… Tovább olvasom