Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Krokodil szorításából szabadította ki magát egy halász

A bő kétméteres hüllő a fejénél és a nyakánál fogva ragadta meg az Ausztráliában élő francia férfit.
Csodával határos módon sikerült kiszabadítania magát egy krokodil halálos szorításából egy Ausztráliában élő francia halásznak.

Hétfői ausztrál médiajelentések szerint a bő kétméteres hüllő a fejénél és a nyakánál fogva ragadta meg vasárnap este Ausztrália északi csücskénél, Nhulunbuy partjainál a 29 éves Yoann Galerant, aki azonban addig ütötte öklével a ragadozót, amíg az el nem engedte.

A férfi a csónakjához úszott a koromsötétben, amikor a krokodil elkapta, és húzta le a mélybe. Az állat már megkezdte vele az úgynevezett halálpörgetést, azt a heves rázást-forgatást, amelynek során a krokodil az egyben nem lenyelhető zsákmányaikat addig rázzák-forgatják, amíg kisebb darabokra nem szakadnak szét. A kisportolt termetű Galerannak azonban sikerült addig vernie a krokodil fejét, amíg az el nem eresztette szorításából. Sikerült a csónakjához úsznia, végül kórházban látták el sérüléseit, amelyek jól látszanak a nyakán és a hátán.

A krokodil a fejénél és a nyakánál fogva ragadta meg a 29 éves Yoann Galerant.
A krokodil a fejénél és a nyakánál fogva ragadta meg a 29 éves Yoann Galerant.

Szakértők szerint az Ausztráliában letelepedett avignoni halász kizárólag annak köszönheti csodás megmenekülését, hogy egy fiatal, legfeljebb 40 kilós példánnyal akadt dolga, egy felnőtt példány támadása esetén semmi esélye sem lett volna a túlélésre. A sósvízi krokodilok akár hétméteresre és egytonnásra is megnőhetnek.

Charlie Manolis zoológus szerint a fiatal krokodil is valószínűleg csak azért támadt felnőtt emberre, mert a holdfénymentes éjszakában nem tudta felmérni annak valós méretét, szerinte nappal nem történt volna meg a támadás.

Az 1971-es védetté nyilvánítás óta elszaporodtak a sósvízi krokodilok Ausztrália északi trópusi partjai mentén, így Nhulunbuy környékén is, ahol az őslakosok totemállatként tekintenek rájuk. A krokodiloknál azonban sokkal nagyobb veszélyt jelentenek az emberre a halálos mérgű medúzák - hangsúlyozta Manolis.

Mindenesetre a helyi vadőrök csapdát állítottak fel az "emberevő" krokodilnak a támadás helyén, ahol gyakran fürdenek a tengerben gyerekek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelépett saját esküvőjéről, hogy a földrengésről tudósítson - videó

Talpig menyasszonyi ruhában, még az eskü elrebegése előtt szaladt el egy kínai újságíró, hogy a… Tovább olvasom