Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Krzysztof Zanussi előtt tiszteleg a közmédia

Krzysztof Zanussi lengyel filmrendezőnek szenteli szerda esti műsorkínálatát a Duna.
Krzysztof Zanussi lengyel filmrendezőnek szenteli szerda esti műsorkínálatát a Duna. Levetítik az alkotó Illumináció című filmjét, majd a nézők a Kultikon című műsorban interjút láthatnak a rendezővel, akit a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hétfőn avatott díszdoktorává.

"Az intézmény a kitüntetéssel a művész életművét, valamint az egyetemmel kialakított szoros kapcsolatát ismerte el" - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóközleményében.

Krzysztof Zanussi
Krzysztof Zanussi
A 21.05-kor kezdődő, Illumináció című alkotás 1973-ban készült, a film a fiatal tudósjelölt, Franciszek életének egy epizódját dolgozza fel; az értelmiségi lét, s a családi kapcsolatok bonyolult szövevényét tárja a nézők elé - áll a műsorismertetőben.

A filmet 22.30-kor követő Kultikon kulturális műsorban Kalocsai Andrea beszélget a művésszel, aki a budapesti elismerésről nyilatkozik. A beszélgetésben a világhírű rendező a magyar-lengyel filmes kapcsolatok, valamint a művészet és a vallás kapcsolatáról is szól. Külön méltatja II. János Pál pápa életművét, s szóba kerül a Szentatyához fűződő baráti viszonya is - írta az MTVA.

A kulturális magazint a Varsói gondolatok, Pörös Géza és Bucsek Tibor dokumentumfilmje című követi 22.50-kor. A háromrészes sorozat első epizódja Krzysztof Zanussi világképének legfontosabb sajátosságait tárja a nézők elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elnyelt a föld három épületet - videó

Víznyelőbe omlott három épület a dél- kínai Guangdong régióban. Tovább olvasom