Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Külföldi tervezők is részt vehetnek a Gombold újra pályázaton

A tervezők a négy ország kultúrájából inspirálódhatnak és a kortárs divatba illeszkedő, jellegzetesen közép-európai ihletésű kollekciókkal szállhatnak versenybe.
Idén először a visegrádi országok tervezői is indulhatnak a Gombold újra! öltözéktervezési pályázaton, amelyre csütörtöktől május 5-ig lehet jelentkezni.

A tervezők a négy ország - Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország - kultúrájából inspirálódhatnak és a kortárs divat legújabb trendjeibe illeszkedő, jellegzetesen közép-európai ihletésű öltözék- és kiegészítő-kollekciókkal szállhatnak versenybe - mondta el Ács Zoltán, a Design Terminál üzletfejlesztési vezetője az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a pályázat témája egymás kultúrájának megismerése, ezért a tagországok tervezőitől olyan munkákat várnak, amelyben megjelenik az, hogy mit jelent számukra a másik ország kultúrája, művészete, hagyománya és építészete.

Ács Zoltán elmondta: az idei megmérettetés kifejezetten a vállalkozó kedvű fiatalokra koncentrál. "A 2014-es pályázat rangját nemcsak nemzetközisége emeli, hanem a győztesnek járó fődíj is, amely minden eddiginél jelentősebb és hatékonyabban segíti majd a győztes nemzetközi piacra kerülését"- hangsúlyozta.

Az öt tagú nemzetközi zsűri által kiválasztott legjobb tervezők egy-egy 10 ezer euró (mintegy 3 millió forint) értékű vállalkozásösztönző csomagot kapnak, amelynek különféle szolgáltatásait maguk választhatják ki. A Design Terminál pedig saját díjat oszt ki a magyar pályázók között. A legjobbak egy 10 ezer euró értékű program keretében egy éven át a Design Terminál szakmai támogatásában részesülnek.

Idén először a tervezők korábbi anonimitása helyett fontos lesz a jelentkezők személyisége, tervezett márkája és szakmai életrajza is.

Ács Zoltán azt is elmondta, hogy a korábbi gyakorlathoz képest idén nemzetközi zsűri választja ki a legjobb kreációkat. A 2. fordulóban az öltözékek kategóriában legfeljebb 12, a kiegészítő kategóriában legfeljebb 8 pályázó tervei jutnak tovább. A győztes pályamunkák a Central European Fashion Days rendezvényen ősszel mutatkoznak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google statisztikája szerint A Wall Street farkasa győzött

A legjobb film Oscar-díjára jelölt 9 alkotás közül Scorsese munkáját írták be világszerte a… Tovább olvasom