Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Leonardo da Vinci-festményt foglaltak le Svájcban

Egy évszázadok óta elveszettnek hitt, felbecsülhetetlen értékű olajfestményről van szó.
Leonardo da Vincinek tulajdonított festményt foglaltak le Svájcban. A hatóságok keddi tájékoztatása szerint egy évszázadok óta elveszettnek hitt, felbecsülhetetlen értékű olajfestményről van szó.

A 61-szer 46,5 centiméteres olajfestmény illegálisan került Svájcba - közölte az olasz rendőrség, amely szerint az 1452 és 1519 között élt reneszánsz mester Ritratto di Isabella d'Este (Isabella d'Este portréja) című festményének eredetiségét azt követően fogják megerősíteni, hogy visszakerült Olaszországba.

A képet hétfőn Luganóban egy bank széfjében foglalták le - közölte Ticino kanton ügyészsége és rendőrsége.

A hatóságok 2013 augusztusában kezdtek vizsgálódni az ügyben, miután az észak-olaszországi Pesaro bíróságán feljelentést tettek egy ügyvéd ellen, aki állítólag megbízást kapott egy 95 millió euró (29,4 milliárd forint) feletti összegre becsült kép értékesítésére. A nyomozás során fény derült arra, hogy a festményt a megfelelő papírok nélkül külföldre vitték. A mű akkor már Svájcban volt, de eltűnt a hatóságok látóköréből, és nem is bukkantak a nyomára egészen tavaly nyárig. Állítólag 120 millió euróért (37,12 milliárd forintért) próbálták értékesíteni.

A rendőrség a kép tulajdonosa után is nyomoz.

A Leonardónak tulajdonított alkotás Isabella d'Este márkinét, korának egyik leghíresebb nőjét, a kulturális és a politikai élet kiemelkedő alakját ábrázolja. Az asszonyt Tiziano is megfestette.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Conchita Wurst panoptikumba kerül Bécsben

A "szakállas nő" az úgynevezett eurovíziós sarokban kap helyet a panoptikumban. Tovább olvasom