Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Lollobrigida jótékony célra elárverezi ékszerei egy részét

Az egykori filmdíva azt mondta, ideje visszaadni valamit abból a szerencsés életből, amelyben neki része volt.

Gina Lollobrigida árverésre bocsátja ékszerei egy részét, hogy a bevételből szívügyét, az őssejtkutatásokat támogassa.

A 85 éves filmcsillag azt mondta, hogy ma már a szobrászatnak szenteli magát, és "egy szobrásznak nincs szüksége ékszerekre".

Az egykori szexszimbólum 22 remekmívű ékszert, közük akár egymillió dollárt is érő darabokat ajánlott fel az árverésre - jelentette be kedden közleményben az árveréssel megbízott Sothebyís aukciósház.

A Bulgari ékszergyár műhelyeiből az 1950-60-as években kikerült kincseket kiállításon mutatják Londonban, New Yorkban és Rómában, mielőtt május 14-én a svájci Genfben árverésre bocsátják őket.

Az eladásra kínált ékszerek között van egy pár igazgyöngy és gyémánt fülbevaló, amelyért akár egymillió dollárt is adhatnak. Ugyanennyit érhet egy 19,03 karátos gyémántgyűrű, és félmillió dollárért kelhet el egy gyémánt nyakék/karperec páros is.

Gina Lollobrigida jótékony célra elárverezi ékszerei egy részét.
Gina Lollobrigida jótékony célra elárverezi ékszerei egy részét.

Lollobrigida megválik attól a smaragd- és gyémánt klipsztől is, amellyel 1965 egyik estéjén, Salvador Dalí társaságában lefényképezték; az ékszerért negyedmillió dollárt remélnek.

Az aukciósház közleménye szerint a színésznő, aki az 1980-as években lényegében felhagyott a filmezéssel a fotóriporterkedés, a szobrászat és a jótékonykodás kedvéért, az árveréssel "elő akarja segíteni szívügyét, az őssejtterápiát, amelyben minden beteg gyermeknek részesülnie kellene".

Az ékszerek eladásából származó bevétel egy részéből ezért egy őssejtkutatásokat folytató "nemzetközi kórházat" támogatnak.

Az egykori filmdíva a Reuters hírügynökségnek azt mondta, ideje visszaadni valamit abból a szerencsés életből, amelyben neki része volt.

Mint elmondta, az ékszereket maga vásárolta össze karrierje kezdetétől, és annak idején élvezte, hogy kemény munkával megkeresett pénzéből megengedheti magának ezt a fényűzést.

Az ékszereknek azonban ma már egy számára fontos," jó ügyet" kell szolgálniuk - jelentette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra működik a Curiosity marsjáró

A rover számítógépes hibák miatt többször is leállt az elmúlt hetekben, úgyhogy biztonsági üzemmódba… Tovább olvasom