Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Lucy Liu művészi babérokra tör

A kabbala és a meditáció által inspirált festményeiből álló albummal rukkolt elő Lucy Liu amerikai színész-filmproducer.
A 42 esztendős filmcsillag manhattani műhelyében készítette el a Lucy Liu: Seventy Two (Hetvenkettő) című albumba összegyűjtött fekete-fehér absztrakt illusztrációsorozatot. A tintával és akrilfestékkel készített alkotások alapját a kabbala központi részét képező Isten 72 neve, vagyis 72-féle szellemi hatása képezte. (Ezt gyakran ábrázolják hetvenkét levélből álló kerékként, ahol a leveleken a szent név egy része szerepel).

Annak ellenére, hogy Liu nem gyakorolja a zsidó miszticizmus egyik legrégebbi formájaként számon tartott kabbalát, a különleges nevek mégis inspirálóan hatottak rá. "Úgy tartják, hogy, ha valaki a levelek segítségével meditál, akkor energiát nyer belőlük" - mondta a színésznő, aki az Ally McBeal televíziós sorozat és a Charlie angyalai modern változatának egyik főszereplőjeként vált híressé.

Lucy Liu: Seventy Two (Hetvenkettő) című albumba összegyűjtött fekete-fehér absztrakt illusztrációsorozatot.
Lucy Liu: Seventy Two (Hetvenkettő) című albumba összegyűjtött fekete-fehér absztrakt illusztrációsorozatot.

Az októberben megjelent albumot többek között a festményeiről és nyomatairól ismert Robert Motherwell munkái és Liu saját kulturális gyökerei, elsősorban a kínai kalligráfia inspirálta. Az akvarellpapírra készült festményeket a spirituális könyveiről ismert Deepak Chopra rövid tanulmányai, valamint a színésznő saját meditációs szövegei kísérik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reklámblokk is lesz a 60 perces Tényekben

A Tv2 januártól 60 percesre bővíti a Tények adásidejét. Így reklámblokk kerül a hírműsorba. Tovább olvasom