Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Madár, a mesehős

Szinte népmesei hősként emlegetik Erdei Zsoltot, amióta megverte a cirkálósúly olasz bajnokát. Felesége megkönnyezte a győzelmet, kisfiának nem tűntek fel a monoklik.
A küzdelem hatalmas energiát vett ki belőle, amit még mindig nem pihent ki.

– Már-már népmesei hősként kezelik Magyarországon, amióta megverte a cirkálósúly negyvenéves olasz bajnokát, Giacobbe Fragomenit. Mit szól hozzá?
– Nagyon jó érzés. Az utcán is megállítanak az emberek, a napokban mondta egy középkorú házaspár: ˝Te a mi fiunk vagy, olyan vagy, mint mi!˝ Ha egy meccsen Dávid és Góliát áll ki egymás ellen, az emberek a gyengébbet pártolják. Külföldön is nagyon jó volt a mérkőzés sajtója, sok szak- ember nyilatkozta, hogy évek óta nem láttak ilyen jó, izgalmas, fordulatos küzdelmet.

– Nagy különbség a bokszban az a nyolc kiló? Vállalna még hasonló küzdelmet?
– A kisebb súlycsoportok között három kiló a különbség, a cirkálósúlynál több mint tízkilós ugrás van a súlyhatárok között. Fennállt a veszélye, hogy bekapok egy akkora ütést, amihez nem vagyok hozzászokva. Nem igazán célom, hogy így védjem meg az övemet, nem akarom kockáztatni az egészségemet. Ott a kisfiam, akit fel szeretnék nevelni.

Madár, a mesehős. Fotó: DM/DV
Madár, a mesehős.
Fotó: DM/DV

– Nagyon féltette a családja?
– Ők akkor is féltenének, ha nyolc kilóval könnyebb lenne nálam az ellenfél, de elfogadták, hogy a saját felelősségemre elvállalom a meccset.
Én mondtam rá igent, bár ha nem vállalom, csak jövőre bokszolhattam volna, és elveszítem a félnehézsúlyú világbajnoki övemet. Fragomenit ismertem régről, tudtam, hogy verhető.

– Mit szólt a felesége, a kisfia, amikor megnyerte a meccset?
– A feleségem megkönnyezte. Egyrészt a győzelmet, másrészt azt, hogy vége a kemény felkészülési időszaknak. Nem lehet elmondani, mit él át egy versenyző a felkészülés alatt. A kisfiam hároméves és két hónapos, tudja, hogy apuka bokszol. Néha meglátogat edzésen, bukfencezik párat a szőnyegen, és hozzászokott a monoklikhoz is, nem kérdezett – időnként edzésen is beszerzek egyet-egyet. Nem volt tudatában, mekkora küzdelmet vívott az apja.

– Egy bulvárlapban írták: felesége szerint az utóbbi hónapok feszültsége a házasságukra is rányomta a bélyegét. Igaz ez? Megkönnyebbültek?
– Arabella nem ezt mondta, a feszültség pedig nem a kapcsolatunkra, hanem a helyzetre nyomta rá a bélyegét, amiben éppen voltam. Olyan a házasságunk, mint a jó házasságok általában: néha van egy kis csörte, de ez teszi változatossá a kapcsolatot.

– Hamarosan itt a karácsony, hol ünnepelnek? A felesége családjánál vagy Magyarországon?
– Itthon építkeztünk, és elég nagy a ház, hogy elférjen az egész család. Itt töltjük az ünnepet.

Olvasóink írták

  • 1. atti414 2009. december 23. 09:50
    „Büszkék vagyunk rád Madár. Gratula még egyszer.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 gyönyörű karácsonyi idézet - helyetted beszélnek

A karácsony a legjobb alkalom, hogy kifejezd a szeretteidnek, mennyire fontosak számodra. Ha nem… Tovább olvasom