Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Maja, a méhecske nem hozott sok pénzt Karel Gottnak

Bár a Maja, a méhecske kalandjai című, még a múlt század hetvenes éveiben készült rajzfilmsorozat dala lett Karel Gott legnépszerűbb slágere Németországban, a "prágai csalogány" szinte semmi pénzt nem keresett vele.
Az énekes nemrégiben egy prágai beszélgetésen elárulta, hogy véletlenül lett a mára rendkívül népszerűvé vált dal előadója, és mivel akkoriban nem is gondolt átütő sikerre, eszébe sem jutott, hogy a szerződésben pénzügyi jogokat is rögzíttessen magának.

"Lényegében csak a félórás éneklésért kaptam némi honoráriumot" - idézte a 72 éves prágai énekes szavait az iDnes című vezető cseh internetes hírportál.

Gott elmesélte, hogy a hetvenes évek elején egy müncheni látogatása során véletlenül összefutott barátjával, Karel Svoboda cseh zeneszerzővel, aki a Maja, a méhecske kalandjai című rajzfilm zenéjét szerezte, és éppen befejezte munkáját. "Megkérdezte tőlem, mit csinálok délután. Azt válaszoltam, hogy szabad vagyok, menjünk el egy kávéra valahová" - idézte fel Gott karrierjének egyik legfontosabb napját.

Kávéház helyett azonban délután a stúdióban kötöttek ki, ahol Svoboda bemutatta neki az általa írt filmzenét, majd szó szót követett, és "egy röpke félóra alatt magnóra énekeltem a dal német szövegét". "Valóban, egy félóra alatt készen voltunk" - jegyezte meg a neves cseh énekes.

A dal rövid időn belül hihetetlen népszerűségre tett szert Németországban, és Gottnak ma nincs olyan fellépése, ahol a német közönség ne ismételtetné meg vele ezt a dalt."Biztos, hogy szép bevételektől estem el, de nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nem sajnálom - állítja az énekes. - Nincs jobb és szebb honorárium annál, ha az egész hatalmas terem velem együtt énekel. És ez már lassan negyven éve így van. Ez a legismertebb slágerem, számomra ez a legnagyobb elismerés."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titanic Filmfesztivál: a Quimbyvel fogadják a közönséget az A38-on

A Quimby, a Hangmás és Lajkó Félix videopremierjével várják pénteken a Titanic Filmfesztivál… Tovább olvasom