Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Már tizenötezren látták a pécsi Leonardo-kiállítást

Töretlen a pécsi Leonardo-kiállítás népszerűsége: a tárlatot több mint tizenötezren tekintették meg a nyitás óta eltelt másfél hónap alatt - tájékoztatta a Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-t kedden.
A Leonardo, a reneszánsz zseni című, a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról szóló átfogó tárlat Európában először Pécsen látható. A szeptember 30-áig nyitva tartó kiállítás a reneszánsz művész mintegy hatvan méret- és korhű találmányát mutatja be a Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárban és a Káptalan utcai Martyn Múzeumban.

A JPM fontosnak tartja a kapcsolattartást az iskolákkal, ezért egy múzeumpedagógiával foglalkozó munkatársaikból álló öttagú csoport már a kiállítás megnyitásától kezdve megkeresi az oktatási intézményeket, és túrákat szervez az érdeklődőknek. A szakemberek előre egyeztetett időpontokban tárlatvezetést is vállalnak.

A JPM kitért arra, hogy a Leonardo-kiállításnak köszönhetően az elmúlt hetekben negyven-hatvan százalékkal nőtt a hozzájuk tartozó Vasarely, Zsolnay és Csontváry Múzeum forgalma is.

A Leonardo-kiállításhoz kapcsolódóan szabadtéri reneszánsz játszóház várja a gyerekeket, akik szeptember 28-áig a Reneszánsz Kőtár területén gólyalábakon járkálhatnak, patkóval dobhatnak célba, alagúton átmászhatnak, kipróbálhatják a teniszlabdákat kilövő játékágyút, és különböző foglalkozások keretében megismerhetik a középkor érdekes, kalandos világát - írták.

A JPM június 16. és 20. között nyári reneszánsz tábort is szervez 10-14 éves gyerekeknek a Leonardo-tárlat kiemelkedő sikerére alapozva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmasra gyúrta magát a kapus

Elképesztő fotókat látni az interneten a Hoffenheim mellőzött kapusáról, Tim Wieséről. Tovább olvasom