Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Másfélszeresére nőttek a táblagépeladások

Már 27,8 millió táblaszámítógépet értékesítettek a világpiacon: ez másfélszerese a tavalyi eladásoknál.
Az idei harmadik negyedévben a tavalyinak közel másfélszeresét, 27,8 millió táblaszámítógépet értékesítettek a világpiacon az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat felmérése szerint.

A táblagéppiaci forgalom a harmadik negyedévben 6,7 százalékkal nőtt a második negyedévihez képest és 49,5 százalékkal a 2011 harmadik negyedévihez viszonyítva.

Az Android operációs rendszerrel működő táblaszámítógépek értékesítése a piacvezető Apple kárára emelkedett, elsősorban a Samsung és az Amazon eladásai növekedésének köszönhetően.

Az Apple a harmadik negyedévben 14,0 millió táblaszámítógépet értékesített, ami 50,4 százalékos piaci részesedést jelentett, szemben a 2011 harmadik negyedévi 11,1 milliós eladással, ami akkor 59,7 százalékos részesedésnek felelt meg.

A Samsung ezzel szemben piaci részesedését 18,4 százalékra növelte a tavalyi harmadik negyedévi 6,5 százalékról azáltal, hogy az idén 5,1 millió táblagépet adott el a tavalyi 1,2 millió után.

Az Amazon az idén a harmadik negyedévben 2,5 millió táblagépet adott el, ezzel 9 százalékos részesedést ért el. Az Amazon esetében nem állnak rendelkezésre 2011-es értékesítési adatok, mert saját táblagépével csak nemrégiben jelent meg a piacon.

Miközben az Apple az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 26,1 százalékkal növelte táblagépeladásait, a Samsung 325 százalékkal, az Asus 242,9 százalékkal, a Lenovo pedig 100 százalékkal. A többi táblagépgyártó eladásai 38,9 százalékkal csökkentek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedict Cumberbatch lesz a Beatles menedzsere

A Sherlock-tévésztár játssza az "ötödik Beatles-tagot" egy új filmben. Tovább olvasom