Délmagyar logó

2016. 10. 29. szombat - Nárcisz 5°C | 14°C

Megduplázta iPhone- és iPad-eladásait az Apple

A birodalom visszavág(ott): a vártnál jóval több iPhonet és iPadet adott el az amerikai Apple.
A birodalom visszavág(ott): az elemzői várakozásokat jóval meghaladó eredményekről számolt be az amerikai Apple a keddi tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott negyedéves gyorsjelentésében, köszönhetően annak, hogy okostelefonjából (iPhone) és táblagépéből (iPad) rekordmennyiséget értékesített az ünnepi szezonban.

A világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercége üzleti évének első negyedévében - azaz tavaly október-decemberben - 46,33 milliárd dollár bevételre tett szert, ami 73 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Elemzők 38,9 milliárd dollárra számítottak.

A társaság nettó nyeresége éves összehasonlításban 118 százalékkal 13,06 milliárd dollárra emelkedett, így az egy részvényre jutó nyereség 13,87 dollár lett. Utóbbi adat esetében az elemzői várakozások átlaga 10,16 dollár volt.

Az Apple több mint 37,04 millió iPhone-t adott el az október és december közötti negyedévben, dupláját az előző negyedévinek és több mint dupláját az egy évvel korábbinak. Ez egyben azt jelentheti, hogy az Apple megfoszthatta a világ első számú okostelefon-gyártójának címétől a rivális Samsung Electronicset, amely elemzői várakozások szerint mintegy 35 millió okostelefont értékesített a tavalyi év utolsó negyedében.

Megduplázta iPhone- és iPad-eladásait az Apple
Megduplázta iPhone- és iPad-eladásait az Apple

Jól fogytak az Apple táblagépei is: 15,43 millió iPadet adtak el, ami több mint duplája az egy évvel korábbinak, s jócskán meghaladja az elemzők által várt 13,5-14 milliót.

A vártnál jóval kedvezőbb eredményeknek köszönhetően az Apple részvényeinek árfolyama a keddi tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben 7,9 százalékkal, azaz 33,03 dollárral 453,53 dollárra emelkedett.

Az előző negyedévről - 2011 július-szeptemberéről - közzétett gyorsjelentésével az Apple csalódást keltett, mivel mind a bevétele, mind a nyeresége elmaradt az elemzői várakozásoktól.

Az előrejelzéseiben konzervatív, az elemzőknél általában alacsonyabb célszámokat megjelölő Apple arra számít, hogy a mostani, márciussal záruló negyedévben mintegy 32 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 8,50 dolláros nyereséget ér el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belesérült a szexbe a Milan sztárja

Heti hét-tíz alkalommal kell teljesítenie otthon, barátnője szerint ezért húzódott meg a Boateng… Tovább olvasom