Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Megfigyelnék az orosz diákokat a világhálón

Az orosz kormány honlapján megjelent jogszabálytervezet pénteken élénk tiltakozást váltott ki az oktatói közösségben.
A diákok internetes tevékenységének megfigyelését is előirányozza az orosz oktatási minisztériumnak az a törvényjavaslata, amelynek célja az iskolák védelmének biztosítása a terrorizmus ellen.

Az orosz kormány honlapján megjelent jogszabálytervezet pénteken élénk tiltakozást váltott ki az oktatói közösségben.

A javaslat szerint az orosz középiskolák és egyetemek vezető tisztségviselőinek "elemezniük kellene a diákok és a dolgozók személyes internetes oldalait", és dossziét kellene összeállítaniuk azokról, akik "hajlamosak a szabályok megszegésére".

A törvénytervezet ezenkívül azt is előírja, hogy a tanulók szokatlan viselkedésével kapcsolatos minden információt - névtelenül - továbbítani kell az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) vagy a belügyminisztériumnak.

Ez az egész nem más, mint egy "bürokratikus abszurditás" és nagy valószínűséggel egy kísérlet arra, hogy megfigyelés alá helyezzék a jelenlegi vezetéssel szembenálló diákokat és oktatókat - mutatott rá Andrej Gyemidov, az egyik oktatási szakszervezet illetékese, akit a gazeta.ru hírportál idézett.

A törvénytervezet jelenleg a társadalmi vita szakaszában van - hangsúlyozta a szaktárca a Kommerszant című orosz napilap szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatklasszikusok tojáshéjban

Az ötletes húsvéti animáciból tojásba bújtatták Spock kapitányt, Mulder ügynököt, Dexter Morgant és… Tovább olvasom