Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Meghalt Whitney Houston

A 48 éves, többszörös Grammy-díjas dívára Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban, szobájában találtak rá élettelenül.
Houstont helyi idő szerint szombat délután találták holtan a Beverly Hiltonban lévő lakosztályának fürdőkádjában. A holttestét később átszállították a halottasházba.

Hivatalosan eddig nem jelentették be, hogy mi okozhatta a halálát, de a hírességekkel kapcsolatban több esetben megbízható forrásnak bizonyult TMZ internetes magazin vasárnap hozzátartozókra és a szállodai személyzetre hivatkozva azt közölte, hogy az énekesnő szorongása és depressziója miatt Xanaxot szedett, és a halálát megelőző éjszakán, egy feltűnően zajos partin, sokat ivott. A Xanax alkohollal kombinálva járhatott olyan hatással, aminek következtében Whitney Houston elaludhatott a fürdőkádban.

Korában írtuk:

Meghalt Whitney Houston amerikai énekesnő - jelentették be hivatalosan helyi idő szerint szombaton Los Angelesben. A negyvennyolc éves Whitney Houston, a popvilág egyik legsikeresebb énekesnője volt. Több mint 170 millió eladott albummal a háta mögött, különleges hangjával, megjelenésével egyaránt rászolgált a szakma és a közönség elismerésére. Dalai, albumai közül több is megjárta a listák csúcsait.

A többszörös Grammy-díjas dívára a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban, szobájában találtak rá élettelenül nem sokkal délután 4 óra előtt. Mentőt hívtak hozzá, megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. Egy rendőrségi szóvivő szerint idegenkezűségnek nem látszik nyoma, bár még csak a halottkémi vizsgálat elején tartanak.

Whitney Houston arcai. (galéria)

Whitney Houston hosszú éveken át küszködött a droggal, többször volt alkohol- és drog-elvonókúrán. 2009 vége felé úgy tűnt, sikerül győzedelmeskednie, ám 2010-ben világkörüli turnéjának több koncertje kudarcba fúlt: Londonban nem kapott levegőt, Párizsban légzőszervi fertőzés miatt kórházba is került, és több koncert elmaradt.

Whitney Houston: I Will Always Love You


Whitney Elizabeth Houston a New Jersey állambeli Newarkban született 1963. augusztus 9-én. Anyja, Cissy Houston legendás gospel- és rhythm and blues-énekesnő volt, és a tágabb famíliában is van egy neves énekesnő, akit Dionne Warwick néven ismer a világ.

Whitney tizenegy éves korától énekelt baptista templomi kórusokban, majd egy ifjúsági gospelkórus szólistája lett. Már zsenge ifjúságában fellépett anyjával, és közreműködött lemezein is. Később befutott énekesek - köztük Lou Rawls és Chaka Khan mellett, a háttérvokálban kapott helyet, és keresetkiegészítésként modellként is dolgozott.

Újabb előrelépés volt életében, amikor 1982-ben - Archie Shepp-pel és másokkal együtt - közreműködött Billy Laswell dzsessz-funkegyüttesének lemezén. Clive Davis, sok más sztár felfedezője jóvoltából 1985-ben az Arista kiadónál megjelent első, saját nevét viselő albuma, amely egyebek közt a Billboard listáját is vezette, és nem adta alább két évvel későbbi, Whitney című korongjával sem.

Listavezető volt első négy kislemeze, és az 1990-ben megjelent, I'm Your Baby Tonight című albumával meg sem állt a csúcsig. Ezt követte egyik legsikeresebb lemeze, a Több mint testőr (The Bodyguard) című film zenéje, amely valósággal meggyökerezett a listák csúcsán. Több mint harmincmilliót adtak el belőle. Feldolgozta Dolly Parton I Will Always Love You című dalát is, amely a rock történetének egyik legnagyobb sikere lett. Ettől kezdve a soulzene mellett belekóstolt a popzenébe is, és Michael Jackson nyomdokain haladva ő lett az MTV zenés tévécsatorna egyik legsikeresebb színes bőrű sztárja.


Whitney Houston hat Grammy-díjat gyűjtött be, a legsikeresebb éve 1993 volt, akkor háromszor szólították a színpadra arany gramofonok átvételére. 1999-ben, az It's Not Right But It's Okay című dalával szolgált rá a zenei Oscarra. Lemezkiadója, az Arista 2001-ben rekordösszegű, 100 millió dolláros szerződést kötött vele, cserébe az énekesnő vállalta, hogy következő hat lemezét ennél a cégnél készíti el. A két Grammy-év között azonban az énekesnő teljes hallgatásba burkolózott.

Az 1990 után egyre többet suttogtak szinte krimibe illő házasságáról,és a kábítószerekkel való küzdelméről, amely kisiklással fenyegette szárnyaló karrierjét. Számtalan koncertjét törölték és összességében az utóbbi időben túl vékonynak és megtörtnek látszott. Houston megpróbálta figyelmen kívül hagyni a pletykákat és megjelentette a Just Whitney című albumát, de a dalok már meg sem közelítették a korábbi évek sikereit.

A Los Angeles megyei halottkémi hivatal furgonja elszállítja Whitney Houston holttestét 2012. február 12-én hajnalban. Fotó: TI/EPA/Michael Nelson
A Los Angeles megyei halottkémi hivatal furgonja elszállítja Whitney Houston holttestét 2012. február 12-én hajnalban.
Fotó: TI/EPA/Michael Nelson

Houston mindent megtett, hogy helyrehozza házasságát, de hiába, 2007-ben elvált Bobby Browntól. Miközben egy ideig szüneteltette karrierjét, nem adta fel a harcot függőségeivel szemben. Több mint egy évtizedes küzdelem után úgy tűnt, összeszedi magát. 2009-ben került a boltokba az I Look to You című albuma, amelyet a rajongók és a szakma is elismeréssel fogadott, de visszatérésének gyümölcsét már nem arathatta le. Halálával a zenei világ egyik legendája távozott. Nevét a legnagyobbak, Lena Horne, Ella Fitzgerald, Gladys Knight között emlegetik majd.

Így búcsúznak rajongói Whitney Houstontól. Fotó: MTI (galéria)

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. IVY 2012. február 13. 16:32
  „Tuti a héten min. 3x ismétlik majd a Több mint testőr-t!”
 • 37. lamuria 2012. február 13. 11:50
  „.minden gyogyszer fogasztas veszejes ha alkoholt isznak ra .. igy volt ez egy ketto fiattallal is akik bayer aspirinra oitak alkoholt es 30 percen belul -meghaltak - hogy honet tudom ? onet hogy intenziv szakos egeszsegugyi vagyok .. kulomben nagyon veszejes az - altatok, njugtatok, depreszio elleni gyogyszerek egyideju beszedese mert fokozak egymas hatasat .. valoba elkepzelheto hogy ha xanaxra alkoholozott ,es forro melegvizes kadba ult hogy ez okozta szegenj Whitney halalat .. en nagyon sajnalom mert a poklok poklat jarta a drog es alkohol fugosege vegett .
  Nem mindenki birja eszt a fajta fuggoseget legyurni .. van ugy hogy a sok jo barat csak akor van amikor penz van bezzeg a bajba senki sem nincs es talan egy IGAZI jo barat segithetett volna neki is mind anno A. W.

  A vilag szegenjebb lett egy gyonjoru hangal es egy kivalo szemeljel .. sajnos mar nem ismeri meg .”
 • 36. newdog 2012. február 13. 10:37
  „31.! Ugyan már! Aki alkoholista, az nem tud annyit inni, hogy alkoholmérgezésben meghaljon???? Megsúgom tud, csak lehet többszöröse mennyiség kell hozzá, mint egy nem függőnek. Ugyanúgy nagyobb mennyiség kell neki, hogy egyáltalán érezze az "áldásos" hatását. Ugyanígy van ez az altató- nyugtatószerekkel is. A benzodiazephin mérgezést még a nyugtató szereken élő embereknél is rengeteg toxikológiai vizsgálat eredményével alá lehet támasztani, de ez nem az én reszortom. Ha nem hiszed, járj utána, ha kíváncsi vagy, segítek, hogy hová fordulj ezirányú ismereteid kibővítéséhez, s hátha nem írkálsz már végre blődségeket!”
 • 35. Zka 2012. február 13. 08:50
  „32: ultrakonzervatív hozzászólásaid fájdalmasak. Ha a jelenlegi világot embertelennek nevezed a pénz miatt, milyennek neveznéd a pénz előtti, őskori világot? Segítek: nem nagyon éltek 30 évnél idősebb emberek akkortájt. De az nyilván egy szebb és emberségesebb világ volt.”
 • 34. vári 2012. február 12. 21:14
  „ossian33

  "De annak nem telik drogra, legfeljebb kötélre, ha nagyon el van keseredve."
  Vagy alkoholra. Az is öl, ha nem is ilyen látványosan gyorsan.”
 • 33. jozko 2012. február 12. 21:02
  „Elképzelni is nehezen tudom, mivel jár ilyen hírességnek lenni.
  Nem lehet könnyű.
  Sokan nehezen viselik, mint ezt gyakran látjuk.

  Minden elpocsékolt életért kár.
  Nyugodjon békében.”
 • 32. dodoni 2012. február 12. 20:41
  „30. ossian33

  Meghalt egy tehetséges, szép hangú énekesnő. Eszköz volt, drogozott, önpusztító életet élt, mindez igaz. Egy embertelen, pénzre épülő világban, úgy maradhat az ember tisztességes, ha ezekben a pillanatokban megáll és fejet hajt.”
 • 31. Queenmargareth 2012. február 12. 19:50
  „írtam a xanax és piáról, hogy nem halhatnak meg nyugtatótól, főleg, ha sokat szedik a gyógyszert....”
 • 30. ossian33 2012. február 12. 19:14
  „27. vári 2012.02.12. 16:50

  Mit gondolsz, aki nem híres énekes, nem jelenik meg 170 millió lemeze, hanem 47ezerért robotol, nem használják ki? De annak nem telik drogra, legfeljebb kötélre, ha nagyon el van keseredve.

  Én nem tudom sajnálni, aki ilyen önpusztító életet él.”
 • 29. 267222 2012. február 12. 18:30
  „Ismét elment egy csodálatos hangú zseni.....énekes.Azonban emberileg gyenge volt ill.a környezete sem tudott rá
  vigyázni.Nagyon szomorú....”
 • 28. vári 2012. február 12. 16:55
  „klj-54

  Amúgy meg, senki nem a marihuánás cigitől jut el idáig...
  Persze lehet, hogy azzal kezdi, de a "felső tízezer" köreiben még csak ez sem jellemző. Sokkal inkább a kokain, ami más műfaj...
  Másrészt a füves cigit egy kategóriába sorolni a kemény drogokkal olyan, mint nem különbséget tenni az egy-egy pohár bort a vacsorához elfogyasztó ember és a kemény alkoholista között.”
 • 27. vári 2012. február 12. 16:50
  „klj-54

  Azt hiszem, az előbbi hozzászólásom ment át, szóval most neked címzem: ez nm ilyen egyszerű.
  Mondhatjuk, hogy nem kötelező drogokkal élni, és ez igaz - senki sem kötelezte őket rá. De abban, hogy idáig jutottak, jutnak, vastagon benne volt azoknak a keze, akik belőlük élnek...

  Ez Michael Jackson esetében volt tán a legnyilvánvalóbb - mindenkinek csak a pénze kellett, nem utolsósorban az orvosának, aki ahelyett, hogy figyelmeztette volna, hogy tönkreteszi magát a gyógyszerekkel, inkább tömte velük ezt a szerencsétlen emberi roncsot. Hogy miért? PÉNZÉRT. Nem is beszélve Jackson családjáról, főleg a saját apjáról, akinek a tönkrement életét nem kis mértékben köszönheti.
  (Meggyőződésem, hogy Michael Jackson nem volt pedofil, csak egy túlérzékeny, nagyranőtt kisfiú, akitől elvették a gyerekkorát.)
  Nehéz úgy megőrizni a józan ítélőképességedet, ha keselyűk állnak körbe, és senkitől nem kapsz egy őszinte szót sem.

  Ezek az emberek - a csillogó látszat ellenére - rendkívül kiszolgáltatottak és magányosak. ESZKÖZÖK.
  Ha bajban vannak és szükségük lenne egy segítő kézre, helyette csak olyat kapnak, amely a pénzért tartja a markát.”
 • 26. smalltown 2012. február 12. 16:46
  „RIP”
 • 25. klj-54 2012. február 12. 15:59
  „Tessék csak nyugodtan propagálni a drogot!
  Ime az eredménye:(”
 • 24. deszkás 2012. február 12. 15:04
  „HORTYSZOBOR! Igazad van.”
 • 23. halak33 2012. február 12. 12:52
  „Gyönyörű hangja hiányozni fog. Nyugodjál békében!”
 • 22. csillogás 2012. február 12. 12:46
  „11, sajnos a látott példa. :(”
 • 21. ossian33 2012. február 12. 12:42
  „18. dodoni 2012.02.12. 12:01
  "..Lezüllik és pusztul. Ahogy mi is..." Jó dolgukban azt se tudják, mit csináljanak.
  Problémája, gondja mindenkinek van, de nem mindegy hogyan próbálja megoldani.
  Nekem pl. nincs pénzem se drogra, se italra, kizárt h ebbe pusztuljak bele.

  4. hsz -hez : Sosem a narkó, az alkohol a hibás, hanem az aki magához veszi.”
 • 20. Lámpion 2012. február 12. 12:30
  „Whitney Houstont az énekesnőt, mi zenekedvelők már sokkal korábban elvesztettük.”
 • 19. Monthechristo 2012. február 12. 12:05
  „Mérhetetlenül szomorú ez a hír..sajnos elment és igazából mi veszítettünk megint...Nyugodjék békében!!”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Vera leforrázta Attilát

Egyre nagyobb a feszültség Attila és Vera között a ValóVilág ötödik szériájában, amit egy furcsa… Tovább olvasom