Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Mégsem véletlenül fulladt vízbe Natalie Wood?

Eddig nem ismert információkhoz jutottak a hatóságok, ezért új vizsgálatot kezdtek a 30 évvel ezelőtt vízbe fulladt színésznő halálának ügyében.
Gyilkossági nyomozók kezdtek új vizsgálatot a harminc évvel ezelőtt vízbe fulladt Natalie Wood halálának ügyében, mivel eddig nem ismert információkhoz jutottak a hatóságok; annak a jachtnak a kapitánya szerint, amelyről a színésznő az óceán vizébe zuhant, a férjnek köze van a halálesethez.

Los Angeles megye seriffjének hivatala csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy ismét nyomoznak az 1981. november 29-én, egy átmulatott éjszaka után a Santa Catalina szigetnél vízbe fulladt sztár ügyében, amit annak idején véletlen halálesetként könyveltek el.

A háromszoros Oscar-díjjelölt színésznő, a West Side Story, a Haragban a világgal és más hollywoodi filmek sztárja, 43 éves korában hunyt el. A nyomozás annak idején kiderítette, hogy Wood aznap éjjel férjével, Robert Wagnerrel és Christopher Walken színésszel egy parti után a házaspár jachtján folytatta a mulatozást. Wood holttestét később a tengerben találták meg, ám arra sohasem derült fény, hogyan és miért esett a vízbe.

A seriff bejelentése szerint a hajó kapitánya szolgált új adatokkal a halál körülményeit illetőleg. - Natalie Wood férje, Robert Wagner tehet róla, hogy a színésznő vízbe fulladt 1981-ben - jelentette ki pénteken az NBC televízióban Dennis Davern, annak a jachtnak a kapitánya volt, amelyről a filmsztár annak idején az óceán vizébe zuhant.

Davern televíziós nyilatkozata szerint a Wood és Wagner közötti veszekedésnek köze volt a színésznő halálához és a férj megakadályozta, hogy erőfeszítéseket tegyenek a vízbe esett színésznő felkutatására. "Igen, azt mondanám, hogy igen" - válaszolta Davern arra a kérdésre, hogy felelősnek tartja-e Wagnert Wood halála miatt, és igennel válaszolt arra is, hogy a házaspár veszekedése vezetett-e a tragédiához. - "Semmilyen lépést sem tettünk annak érdekében, hogy megpróbáljuk felkutatni őt" - tette hozzá.

A kapitány szerint nem tettek erőfeszítést a kutatásra, nem kapcsolták be a keresőreflektort, és nem értesítették a parti őrséget sem. Davern nem árulta el, hogy mi volt az az új információ, amelynek hatására a rendőrség ismét megnyitotta a balesetként lezárt ügyet, csak annyit árult el, hogy hosszú évek után végre valaki meghallgatta őt.

"Szörnyű döntéseket hoztam és hibákat követtem el. Évekkel ezelőtt hazudtam a vallomásomban" - jelentette ki.

A család nevében Wagner ügynöke támogatásáról biztosította a vizsgálatot, és reményét fejezte ki, hogy az új információ megbírható forrásból származik és nemcsak egy kísérlet a közelgő 30. évforduló kiaknázására.

Natali Wood halálával kapcsolatban számos részlet Davern Marti Rulli segítségével, Goodbye Natalie, Goodbye Splendour címmel megírt, 2009-ben megjelent könyvéből is kiderült. (A Splendour - ragyogás - a jacht neve volt.) A volt kapitány erre a kötetre hivatkozva azt állította, hogy nem célja a tragédia kerek évfordulójának a kiaknázása, és hogy az igazság tisztázására törekszik.

A könyv szerint 1981 november 29-ének éjjelén a jachton a színész házaspár között "szörnyű veszekedés" tört ki, amelyről a haláleset nyomozóinak a tanúk nem számoltak be. Wagner széttört egy borosüveget a kávézóasztal tetején, ami után Christopher Walken - aki Wood szereplőtársa volt a mozikba csak 1983-ban került Agyhalál című filmben - nyugovóra tért.

Amikor az "elgyötört" Wood a kajütbe távozott, a férje követte és éles szóváltás bontakozott ki köztük, amely a hajó hátsó fedélzetén folytatódott. A kapitány közbe akart avatkozni, de Wagner elküldte őt. Natalie Wood néhány perccel később eltűnt.

A kapitány tűvé tette érte a hajót, majd a vízben is keresni akarta, de, mint mondta, Robert Wagner megakadályozta ebben. Davern az NBC-nek azt állította, hogy az eredeti vallomását is a férj utasításainak megfelelően tette meg.

A boncolás eredménye szerint Natalie Wood, aki több üveg bort megivott a halála előtt, megcsúszott, és ezért esett a vízbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendelte barátnője megerőszakolását

Egy 17 éves román lány megkért két fiút, hogy erőszakolják meg egyik barátnőjét, amiért az nem akart… Tovább olvasom