Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Megy ki a divatból a Nintendózás

A rivális Sony és Microsoft a tavalyi ég végén újabb konzolokkal rukkolt elő, a Nintendo pedig még mindig a 2012-es Wii U konzolját próbálja promózni - kevés sikerrel.
A vártnál sokkal rosszabb évet zárhat a Nintendo japán elektronikus játékgyártó. A cég pénteki bejelentése szerint a 2014 márciusában végződő pénzügyi évben nem 100 milliárd jenes nyeresége, hanem inkább 35 milliárd jenes veszteségre kell számítani. Ezzel párhuzamosan a bevételi várakozásokat 920 milliárd jenről 590 milliárd jenre csökkentették.

Az éves kilátások ekkora felülvizsgálata nagy kudarc a Nintendónak. Míg a rivális Sony és Microsoft 2013 végén piacra dobta legújabb játékkonzoljaikat, a Nintendo még mindig 2012-es Wii U konzolját próbálja népszerűsíteni, összességében csak mérsékelt sikerrel.

Wii U reklám a Nintendo nyitóóoldalán. Forrás: nintendo.com
Wii U reklám a Nintendo nyitóóoldalán. Forrás: nintendo.com

A Nintendo korábban úgy számolt, hogy 9 millió konzolt tud eladni a mostani pénzügyi évben, de pénteken 2,8 millió darabra csökkentette a várható konzoleladásokat. Nem csak a Wii U konzol nem fogy, hanem a konzolra készült játékprogramokból is keveset adtak el. A cég szerint a várthoz képest különösen rosszak voltak az eladásaik a karácsonyi szezon alatt.

A Nintendónak fájó pont, hogy már a 2013 márciusában lezárult pénzügyi évben is veszteséges volt a cég. Akkor 36,41 milliárd jen mínusszal fejezte be az évet.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem 25 percig tartott egy ohiói halálraítélt kivégzése

Csaknem 25 percig tartott egy évtizedekkel ezelőtt halálra ítélt férfi méreginjekcióval való kivégzése csütörtökön Ohio államban. Tovább olvasom