Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Michelle Williams álma a Marilyn-film

Michelle Williams kislány korától csodálta Marilyn Monroe-t, és bár komoly feladat volt számára a My Week With Marilyn című filmben eljátszani a filmikont.
A kétszeres Oscar-jelölt színésznő a film jövő heti brit és amerikai premierje előtt nyilatkozott szerepéről a The Daily Telegraphnak. Mint felidézte, kilencévesen sztárok posztereivel tapétázta ki a szobáját, de mind közül Marilyn volt számára a legkedvesebb.

Monroe milliók idolja lett a világon, számos könyvet írtak róla, és filmek sora idézi fel varázsos lényét. A My Week With Marilyn októberben debütált a New York-i Filmfesztiválon.

Simon Curtis romantikus drámája a híres színésznő egy hetét idézi meg 1956 nyaráról, amikor A herceg és a színésznő című film forgatásán rövid liezonba keveredett a produkció egyik rendezőasszisztensével, Colin Clarkkal. Az új Marilyn-film Clark akkori naplója nyomán született, és a fiatal férfi nézőpontjából meséli el a történetet.

A 31 éves Williams elismerte, hogy nyilván nincs egyedül Marilyn iránti csodálatával, ugyanakkor - mint mondta - őt éppenséggel nem a megközelíthetetlen sztár, hanem a korábbi Marilyn érdekelte.

A filmben Marilyn mindkét lénye, a szár és a törékeny nő is megjelenik; A herceg és a színésznő felvételei a színésznő, valamint a filmet rendező, valamint a férfihős szerepét alakító Laurence Olivier számára egyaránt nehéz periódusban zajlottak.

Olivier és Monroe látszólag álompárt alkottak: a britek legelismertebb Shakespeare-színésze és Hollywood legelragadóbb filmcsillaga került össze a filmvásznon, ami mindkettejük pályafutására jótékony hatással lehetett. Valójában azonban Marilyn úgy érezte, a rendező lekezeli, Olivier-t viszont kihozta a sodrából, hogy sztárja milyen pontatlan, mennyire nem tudja a szerepét.

"Marilyn nagy reményekkel utazott Angliába, ez az időszak mégis nagyon boldogtalanná vált számára" - mesélte Williams arra emlékeztetve, hogy bár Marilyn akkoriban kötött házasságot harmadik férjével, Arthur Millerrel, alig teltek el a mézeshetek, eltávolodtak egymástól.

Ez volt az oka, hogy a színésznő igyekezett új barátokba kapaszkodni - tette hozzá. A My Week With Marilynben Kenneth Branagh alakítja Olivier-t és Dougray Scott játssza Millert. A 23 esztendős Clark szerepét Eddie Redmayne kapta.

Williams szerint Clark naplója nem mérvadó annak megállapítására, mennyire került közel egymáshoz az asszisztens és Marilyn, de a film sem epikus portrét rajzol a sztárról, hanem inkább könnyű vázlatot.

Williams a telegraph.co.uk-nek adott interjúban okos és tudatos nőként festette le Monroe-t, aki ugyanakkor megőrizte gyermeki énjét is. "Őszintén szólva a szerep az ölembe hullt, de azonnal tudtam, hogy nem lesz könnyű.

A következő hat hónapban próbáltam magam lebeszélni róla, annyira féltem tőle, de végül elkerülhetetlenül belesodródtam. Az a szerep volt, amiért születtem, hogy kipróbálhassam magam benne" - számolt be vívódásairól a színésznő. Michelle Williams a kilencvenes évek végén a Dawson és a haverok című tévésorozatban aratott sikert.

Először a Brokeback Mountain - Túl a barátságon című filmért jelölték Oscarra 2006-ban, majd a 2011-es Oscar-gálán olvasták fel a nevét az esélyesek között a Blue Valentine című romantikus drámában nyújtott alakításáért. Hatéves kislányának, Mathildának a 2008-ban véletlen altató-túladagolásban elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger volt az édesapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomkarrier: amerikai kormányzójelöltből ukrajnai hajléktalan

Az 53 éves Cary Dolego tavaly pályázott az amerikai tagállam kormányzói tisztére - sikertelenül. Tovább olvasom