Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Mickey Rooney földi maradványaiért folyik a harc a bíróságon

A filmcsillag egyébként mindössze 18 ezer dollárt (3,9 millió forint) hagyott hátra, ennek ellenére jogi csatába kezdett a volt feleség és a hagyatékőrző.
A múlt hét végén elhunyt Mickey Rooney földi maradványai miatt kezdett jogi csatározásba a néhai hollywoodi színész felesége és hagyatékának kezelője; a bírósági dokumentumok szerint a filmcsillag egyébként mindössze 18 ezer dollárt (3,9 millió forint) hagyott hátra.

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság elnöke, James Steele egy pénteki meghallgatáson dönt róla, hogy Rooney maradványait a néhai színész feleségének, Janice Rooney-nak, vagy gyámjának adják-e át.

A sokoldalú karakterszínész Hollywood egyik legnagyobb csillaga volt az 1930-as években. Régóta betegeskedett, 93 éves korában, szombaton érte a halál hollywoodi otthonában.

Március 11-én keltezett végrendeletében a kilencgyermekes színész kizárta örökségéből feleségét és összes vérszerinti gyermekét. Vagyonát két mostohafia egyikére, Mark Rooney-ra hagyta, aki feleségével együtt az idős férfi gondozója volt. Rooney gyámja, Michael Augustine kedden egy bírósági rendeletet teljesítve akadályozta meg, hogy Janice Rooney elvigye a színész maradványait egy kaliforniai halottasházból.

Augustine szerint a néhai filmcsillag azt akarta, hogy a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezzék örök nyugalomra, ahol számos hollywoodi színész nyugszik, vagy az amerikai veteránok számára fenntartott sírkertben. Rooney szórakoztató előadóként szolgált a hadseregben a második világháború idején.

A néhai színésznek a kaliforniai Westlake Village-ben is van egy sírhelye. "Úgy véljük, képesek leszünk megállapodást kötni" - mondta Augustine. Janice Rooney ügyvédjét egyelőre nem sikerült elérni az ügy kapcsán.

Rooney nyolcszor házasodott, első felesége az 1942-ben a filmvásznon éppen feltűnt későbbi csillag, Ava Gardner volt. A színésznek hét fia és négy lánya született. 2011-ben egy amerikai szenátusi bizottság előtt tett tanúvallomásában elmondta, hogy családtagjai érzelmileg és pénzügyileg is megkárosították, felemésztve megtakarításainak jelentős részét.

Augustine szerint Rooney temetését várhatóan szűk családi körben tartják és a tervek szerint később egy nyilvános megemlékezést is szerveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár egymilliárd dollárt is érhet a híres Oscar-selfie

Az Oscar-gálán Ellen DeGeneres felhívására több filmcsillag közreműködésével készült fotó a Twitter… Tovább olvasom