Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Miért a másik nőt hibáztatjuk?

Amikor az ember eljut odáig, hogy hibáztasson valakit, akkor ráborul annak a személynek a vállára, akit valóban hibáztatni kellene: a férfiéra.
Az előkelő környéken felnőtt Christine Hilliard felfedezte, hogy a vőlegényének viszonya van a szomszédjukkal, az elbűvölő Jenny Kinch-csel. Christine rettenetesen felbőszült, 50 levelet írt és be is dobta a környék postaládáiba. Ráadásul mindenkinek elmondta, hogy Jenny egy olcsó feslett erkölcsű nő és férfilopó. Ami megjósolható volt: Hilliard kisasszony mérhetetlen utálatának tárgya nem a tévelygő vőlegény, Paul
Muldoon lesz. A lány mindössze annyit tett, hogy segítette összepakolni a férfi dolgait – Kinch kisasszony lakásán.

Ez a megcsalt nők sajátos viselkedése. Amikor Kylie Minogue rajta kapta volt és egyben jelenlegi barátját, Olivier Martinezt Sarai Givati színésznővel, a nők szerte a világon bedühödtek és felháborodtak Kylie nevében, és egyetértően mind azt mondták: a színésznő „lenyúlta", ellopta Kylie barátját. Hiába jelentette ki Givati, hogy a férfiak nem táskák, nem lehet csak úgy felvenni, ellopni őket és elsétálni velük. Igazából senki nem volt kíváncsi a védekezésére és kifogásaira. Eközben Martinez semmit nem mondott. Nem is volt rá szükség.

Amikor Brad Pitt elhagyta Jennifer Anistont, és hazavitte Angelina Jolie-t, a nők szerte az Egyesült Államokban pólókat húztak, amelynek felirata egyértelműen elárulta, hogy „Aniston csapata" vagy „Jolie csapata" tagjai közé tartoznak. Természetesen előbbiek voltak többen.
Tehát még egyszer: egy szó sem esett Bradről, aki csak sétálgatott az utcán, miközben ragyogó, nagyszerű nők harcoltak érte.


Amikor idén augusztusban a Diana hercegnő tiszteletére rendezett megemlékezésről távol maradt Camilla, Cornwall hercegnője – Diana házasságának harmadik szereplője. Camillát Károly herceg kérte arra, ne vegyen részt a megemlékezéseken, a legjobb pedig, amit tehetett, hogy tényleg nem ment el. De nem egy szemöldök szaladt fel csodálkozva Camilla viselkedésén – annak ellenére, hogy nem Camilla, hanem Károly volt az, aki szent ígéretet tett Dianának az esküvőn, és aztán megszegte azt: megcsalta Dianát és ezzel összetörte a szívét.

A nagyon sok közül az egyik ok, amiért nők millói gyűlölik Heather Mills McCartney-t, az az tény, hogy Sir Paul felesége, Linda halála után olyan gyorsan férjhez ment az egykori Beatle-höz. Ezzel sokak szerint bemocskolta Linda emlékét. Bár ha logikusan gondolkodnánk, akkor fel tudnánk idézni, hogy Heather soha nem találkozott Lindával, tehát nem is lehet emléke róla, és ha valaki valamit is bemocskolt, az Sir Paul volt – őt pedig még ma is imádják a nők.

Amiért ezeknek az eseményeknek az interpretációját illetően a nők hibáznak, az nagyon is érthető. Ha egy nő „ellop" egy férfit, akkor a férfi nem tud segíteni önmagán. Ha az egyik embert ellopja egy másik – felveszi, ahogyan Sarai Givati tette, mintha valaki más táskájával sétált volna az utcán – akkor kénytelenek vagyunk arra gondolni, hogy érdemes volt-e egy ilyen gyengeakaratú, passzív fickóra pazarolni az időnket. És ami még ennél is bonyolultabb: ha elfogadjuk, hogy a másik nő is ember, mint mi, akkor ebből még egy kérdés következik: mije van neki, ami nekünk nincs?

A legnagyobb hibát akkor követjük el, ha méltóságon aluli módon elkezdünk csapkodni, mint a cséphadaró. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy egy nőnek túl kell lépnie azon, hogy gyűlöli a riválisát. A kezdeti féltékenység, amit az ember az új nővel szemben érezhet, elvezet a veszteség felismeréséig, és ez gyűlöletbe csaphat át. Ez pedig természetes, és az ilyen érzelmeket meg kell bocsátani, míg a világ világ. De amikor az ember eljut odáig, hogy hibáztasson valakit, akkor ráborul annak a személynek a vállára, akit valóban hibáztatni kellene: a férfiéra.

Carol Sarler

Olvasóink írták

 • 19. egy 2009. február 20. 14:54
  „Hát azt akarta mondani kissjohn, hogy ha hátulról kezdené, de elrontaná, akkor kezdhetné előről... :)”
 • 18. Piki 2009. február 20. 13:00
  „kissjohn!
  Most mi a fenét akartál ezzel mögasszondani???!!!!”
 • 17. kissjohn 2009. február 19. 14:11
  „Kedves Délmagyar!

  Nagyon szívesen olvasom a hozzászólásokat - amelyek sokszor logikusan épülnek egymásra - tehát az 1. - től elindulva el lehet olvasni az eddigieket.
  El lehetne, ha az oldal úgy épülne fel! Nem jelenleg az utolsó hozzászólást adja fel az oldal először és ha az egészet el akrom olvasni, akkor visszafelé kell olvasni...

  Szerintem sokkal jobb lenne, ha az első hozzászólással kezdődne a cikk alatt a hozzászólások sora... és az elsőtől haladna tovább az aki olvasni akarja a kommentárokat...”
 • 16. Piki 2009. február 19. 11:51
  „Drága Cat!

  Nálad vannak a nagy igazságok..!! :D”
 • 15. Cat 2009. február 18. 22:21
  „"Ha megkapja otthon azt amire szüksége van, ez nem történik meg."

  Kivéve, ha azért lép félre, mert úgy gondolja, hogy neki "szabad" illetve "jár". Vannak férfiak, akik a kívánatos, kedves feleség mellől is félrejárnak, egyszerűen azért, mert soha nem tervezték, hogy hűségesek lesznek - belefér az értékrendjükbe pl. a kurvázás.

  "A nők csak addig teszik a szépet amíg biztosan meg nincs a pasi, utána már szarnak bele az egészbe. Millió példát láthattunk már."

  Emberi, nem női hiba.”
 • 14. vigyori 2009. február 18. 15:21
  „Mi van akkor ha mindent meg kapna a férfi...törődést,szeretetet,megértést...és mindent ami az együtt éléssel jár...de Ő ezt eldobja magától...sőt amennyire lehet ki zárja a nőt az életéből????akkor ott ki a hibás????vagy egyszerűen csak egy érzelmi nyomorékról van szó, és akkor ezt is el kell viselni????”
 • 13. Piki 2009. február 18. 09:49
  „Jha Mike!

  Nekem is 3 éve lenyomták a "nem én vagyok a hibás, hanem te, ezért keféltem félre.....!" - dumát! A gigszi az, amikor már nem pár alkalomról van szó, hanem kapcsolatról! Na ebben viszont a férfiak viszik a prímet, tuti. Nehezen adják fel a megszokott, meleg, kényelmes kis fészket, főleg, ha a ribancukkal nincs hová menni, mert az még anyunál-apunál lakik.......

  De sorolhatnám még.......
  Széles a repertoár.:)”
 • 12. Mike3 2009. február 18. 09:34
  „Piki

  100%-ban igazad van. Mindkét fél hányinger: Aki félrelép és az is, akivel ezt megteszi. Na de a nő részéről ez könnyebben megy, mivel gyorsan talál magának valami magyarázatot amivel rendezi a lelkiismeretét. Olyan ez, mint amikor a sérült, beteg macska dorombol magának, hogy megnyugodjon.”
 • 11. Piki 2009. február 18. 09:21
  „Mike3!
  Látom, te is bővelkedsz tapasztalatokban.....:)
  Minden esetre én hányni tudok attól a ribanctól, aki az asszony távollétében a családi franciaágyban hempereg apával és közben minden oldalról a felszarvazott asszony fotói néznek le rá a falakról.....
  Gusztus és pofátlanság kérdése az egész.
  Mellesleg! Tapasztalat: a főiskolás, egyetemista csajok a legnagyobb retkek!!!!! Többet keféltek már, mint más villásreggelizett....! :D”
 • 10. Mike3 2009. február 18. 08:16
  „és még valami... Ha egy nő riválist lát egy másik nőben, az automaikusan ribanc, függetlenül az érintett területtől. Bámulatos elmébelátó képességük van, hiszen ránézésre megállapítják bárki habitusát :)”
 • 9. Mike3 2009. február 18. 08:12
  „Ahha. A nőknek pedig meg sem fordul a fejükben, hogy a férfi azért lépett félre mert otthon a szex a kedvesség és a feléjük mutató igényesség helyett egy prüdériába fordult, kopott melegítős, elhízott nőt találnak? :)

  Könnyú a férfit hibáztatni, pedig többnyire a nők tehetnek arról, hogy a pasi félremegy. Ha megkapja otthon azt amire szüksége van, ez nem történik meg. Mivel valahogy csak összekerültek anno, ezeket a kapcsolat elején vélhetően meg is kapta. A nők csak addig teszik a szépet amíg biztosan meg nincs a pasi, utána már szarnak bele az egészbe. Millió példát láthattunk már.

  A férfi részéről természetesen maximálisan inkorrekt a félrelépés. Ha már nem jó neki a kapcsolat, lépjen ki belőle és úgy nézzen másik nő után! Mondjuk ugyanez igaz a nőkre is, akik semmivel sincsenek magasabb erkölcsi színvonalon, csak mindig kidumálnak és megindokolnak mindent.”
 • 8. flexsnake 2009. február 17. 17:40
  „Kiskegyed színvonal.
  Nem tudom kit kellene hibáztatni, egy normális kapcsolatban senkit mivel ilyen nem történik meg. Ha megtörténik akkor a kapcsolat nem normális, meg nem is kapcsolat.”
 • 7. Piki 2009. február 17. 15:06
  „"Megcsalt nők..??"

  Ajajaaaj!!!!!!! Tudnék mesélni én is!!!! :D”
 • 6. _palla_ 2009. február 17. 14:37
  „Már megint egy gagyi fordítás!!!! Miért kell erőltetni az ilyen típusú cikkeket?!
  Tényleg annyival több munka lenne inkább az adott témában megkérdezni az embereket, és magyar kontextusban, esetleg progresszív szemléletben írni az adott dologról, és a Daily MAil cikkből legfeljebb idézni?! Attól, hogy valami könnyű téma, még lehet előremutató módon is tárgyalni - ugyanúgy, ahogyan népbutító módon is. Jó, legyenek cikkek sztereotípiákról, de nem mindegy, hogy az újságíró fenntartja vagy megkérdőjelezi, megpróbálja leépíteni az adott sztereotípiát!!!!”
 • 5. No.6-Sy 2009. február 17. 13:51
  „Az gondolom, hogy egy férfi-nő kapcsolat olyan bonyolult, mint amilyen bonyult maga az ember. És minden kapcsolat más, mint ahogyan minden ember picit különbözik a többitől. Ami látszólag ok a felszínen, az lehet, hogy egészen másként van a mélyben. A hibáskeresés, főként a dobozoló-címkéző általánosítás nagyon hamar elvezet a durva megosztásig, a férfi- vagy női sovinizmusig, a "minden férfi állat", minden nő ribanc" és társai szövegekhez. Főként azért, mert nem is tudjuk, hogy az adott esetben valójában mi vezetett a megcsalásig vagy a válásig.

  off. Nyemcsok Éva Eső valahai, saját írásai alapján jó tollú, meglehetősen tehetséges és érzékeny embernek látszott. Az újabban egyre-másra megjelenő gagyi napilapokból vett fordításainál jobbat is tud, én azt gondolom. Ez szigorúan véve csak az én magánvéleményem. on”
 • 4. Mathiasking 2009. február 17. 12:58
  „A nő az sosem nyugszik bele a vereségbe egy másik nővel szemben! Csatát lehet hogy nyer az egyik, de a háború kimenetele a lényeg!”
 • 3. trixi11 2009. február 17. 12:45
  „Igazából ha nő tudomást szerez arról, hogy a pasi már foglalt, és folytatja a kapcsolatot, nos akkor már hibáztatható!”
 • 2. JungHeinrich 2009. február 17. 12:42
  „...a nök szamitoak, mindig csak a testem kell nekik:-(((”
 • 1. egy 2009. február 17. 12:26
  „Kikérem magamnak! Nem is mi, fiúk vagyunk a hibásak! Mi csak szegény kis ártatlan bárányok vagyunk, akiket a boszorkányos taktikák csábítanak el! :)
  Uram isten! Engem kihasználtak akkor!!! :) :) :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felfázás a nők betegsége

Csípős, kellemetlen szagú vizelet, gyakori vizelési inger – a tünetek bizonyára sokak számára ismerősek. A felfázás – valójában hólyaghurutos gyulladás – a nők körében elterjedt. Tovább olvasom